ESO Paris - École Supérieure d’Ostéopathie

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

παρουσίαση

Η Σχολή Οστεοπαθητικής γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1990 με πρωτοβουλία του σημερινού Προέδρου της

Ίδρυμα ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εγγεγραμμένο στην πρυτανεία της Ακαδημίας Creteil - Καγκελαρία των Πανεπιστημίων, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας με διαταγή της 9ης Αυγούστου 2007.

Ο στόχος της ESO είναι να εκπαιδεύσει αποκλειστικούς, υπεύθυνους και ικανούς επαγγελματίες, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Εταιρείας Οστεοπαθητικής και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στον τομέα της πρόληψης και της διατήρησης της υγείας.

Το ESO Paris είναι το ιστορικό σχολείο για την εκπαίδευση των οστεοπαθητικών μετά από πτυχίο πανεπιστημίου στη Γαλλία. Πράγματι, από τη δημιουργία του, το ίδρυμα υιοθετεί πρόδρομη προσέγγιση για την εκπαίδευση στην οστεοπαθητική, καθιστώντας την πρώτη που :

 • Στη Γαλλία, μετά το απολυτήριο ή ισοδύναμο, πλήρες πανεπιστημιακό πτυχίο , δηλαδή 5 χρόνια εκπαίδευσης πλήρους παρακολούθησης στην οστεοπαθητική.
 • Ζητήστε από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Δράσης τη νομιμότητα της αρχικής κατάρτισης στην οστεοπαθητική μετά το Απολυτήριο (1990).
 • Ζητήστε την εγγραφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας (1992).
 • Να διαμορφώσει τη διδασκαλία της σύμφωνα με τα πρότυπα που όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μπολόνια (2001).
 • Αποκτήστε την εγγραφή του διπλώματος , του γαλλικού διπλώματος οστεοπαθητικής, στον Εθνικό Κατάλογο Επαγγελματικών Πιστοποιητικών (πιστοποιημένο δίπλωμα του επιπέδου ΙΙ, διάταγμα της 10ης Απριλίου 2009 - ΕΕ της 21ης Απριλίου 2009). Το 2014, επιβεβαιώθηκε η εγγραφή του ESO στο δίπλωμα στο Επίπεδο I ( Υπουργική Διάταξη της 20ής Ιανουαρίου 2014).

  neck and shoulder treatment at physical therapistJesper Aggergaard / Unsplash

Οι αξίες του ESO: Πάθος και ακρίβεια

Η αποστολή του ESO Paris είναι να εκπαιδεύσει ιδιαίτερα έμπειρους και άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα της οστεοπαθητικής, που αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους επαγγελματικούς φορείς και, κατά συνέπεια, μπορούν να ζήσουν πλήρως στο επάγγελμά τους.

Οι σπουδαστές από το ESO Paris είναι εκπαιδευμένοι σε επιστημονική αυστηρότητα με οστεοπαθητικά, τουλάχιστον 5 χρόνια. Για τους οστεοπαθητικούς αποφοίτους, το ESO Paris προσφέρει ένα προαιρετικό επιπλέον έτος, το οποίο ανοίγει νέες ευκαιρίες επικεντρωμένες στην έρευνα, τη διδασκαλία ή διάφορες ειδικότητες (περιγεννητική οστεοπάθεια, υδατική οστεοπάθεια, αθλητική οστεοπαθητική, γηριατρική οστεοπάθεια).

Η πιστοποίηση ESO Paris στα πρότυπα ISO 9001 για την ποιότητα της διδασκαλίας, της οργάνωσης και της διαχείρισης, τον Μάιο του 2003, μαρτυρεί την ποιοτική προσπάθεια που υποστηρίζει το ίδρυμα και τη δέσμευσή του τους μαθητές (και τους γονείς τους!) που του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Η ικανοποίηση των φοιτητών επιτυγχάνεται με τους όρους σπουδών που τους προτείνονται και την επιτυχία που θα μπορούσε να είναι η δική τους στο τέλος αυτών των μελετών. Η ESO Paris επιδιώκει αυτό το σημαντικό στόχο της επιτυχίας μέσω:

 • Ένα πρόγραμμα επιλογής και υψηλού επιπέδου, μέσω μακροπρόθεσμης κατάρτισης πολλαπλών και γενικών καθηκόντων με προαιρετικό επιπλέον έτος και προαιρετική εξειδίκευση (απολυτήριο 5 1)
 • Μια ολοκληρωμένη κλινική, η μεγαλύτερη οστεοπαθητική κλινική στη Γαλλία, η οποία παρέχει περισσότερες από 25.000 εσωτερικές διαβουλεύσεις ετησίως και προσφέρει στους φοιτητές μια προοδευτική, τακτική και επαναλαμβανόμενη επαγγελματική εμπειρία, στην οποία πρέπει να προστεθούν περισσότερες από 10.000 οστεοπαθητικές διαβουλεύσεις εκτός του ιδρύματος σε δημόσια, ιδιωτικά ή συνεταιριστικά νοσοκομεία
 • Μια σχολή αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς ειδικούς , καθηγητές , έμπειρους επαγγελματίες , ερευνητές και διεθνούς φήμης διεθνείς ομιλητές
 • Μια συνεχής σχέση με την πανεπιστημιακή τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία οδηγεί σε εκτεταμένη κατάρτιση και ειδικές πρακτικές πρακτικής άσκησης
 • Αναλογία καθηγητή / φοιτητή κοντά στο 1 στις 12
 • Κοινή προβληματική και ερευνητική εργασία σε μικρές ομάδες: TP, TD, μελέτες περιπτώσεων, έργα, σεμινάρια, ...
 • Απόλυτη αυτονομία που του επιτρέπει να αναπτύσσει και να προσαρμόζει τα δικά του προγράμματα (συχνά σε επαφή με άλλα γαλλικά ή ξένα ιδρύματα), να εξοπλίζει τον εαυτό του με τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους που χρειάζεται για να είναι αποτελεσματικός και να φτάσει ένα τεχνολογικό πανεπιστήμιο σε ανθρώπινη κλίμακα.

τοποθεσία

Στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης Marne-la-Vallée, το Ecole Supérieure d'Osteopathie απολαμβάνει μια προνομιακή τοποθεσία που επιτρέπει στους γάλλους και αλλοδαπούς φοιτητές του να συνεχίσουν σπουδές σε ένα ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον, παρόλο που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Παρίσι (αεροδρόμια Roissy Charles De Gaulle και Orly 30 λεπτά, Παρίσι Gare de Lyon 20 λεπτά από τον RER A). Η ESO φιλοξενεί 600 σπουδαστές ετησίως, όλα τα επίπεδα σπουδών συνδυάζονται. Η εγγύτητα άλλων μεγάλων σχολείων στην πανεπιστημιούπολη προωθεί την ανταλλαγή μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικό υπόβαθρο.

Τοποθεσίες

Champs-sur-Marne

Address
8 rue Alfred Nobel – Cité Descartes – 77420 CHAMPS SUR MARNE
77420 Champs-sur-Marne, Île-de-France, Γαλλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη