Πτυχίο - πτυχίο της Φυσικής

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Πτυχίο - Πτυχίο Φυσικής

&nbsp

Το πτυχίο πανεπιστημίου στη Φυσική προσφέρει γενικά την εκπαίδευση στη φυσική άποψη των θεωρητικών και πειραματικών πτυχών της. Επίπεδο L2 (κύκλος προσανατολισμό) έχει ως στόχο να δώσει στους σπουδαστές τις γενικές βασικές αρχές της φυσικής, καθώς και αυτές των συναφών κλάδων, όπως τα μαθηματικά, διατηρώντας παράλληλα ανοικτή την πόρτα σε άλλους κλάδους, κυρίως μηχανική, ηλεκτρονικά και χημεία. Κατά τη διάρκεια της L2, μια αλλαγή κατεύθυνσης προς τα γνωστικά αντικείμενα των ηλεκτρονικών, της μηχανικής και της χημείας είναι τις δυνατές. Επίπεδο L3 (κύκλος εξειδίκευσης) αφορά τις διάφορες πτυχές της τρέχουσας φυσικής, ενώ επιτρέπει στους σπουδαστές να βελτιώσετε την επαγγελματική σχέδια και τις μελέτες τους. Μέσα από τους έξι τύπους των προγραμμάτων σπουδών, μια επιλογή που προσφέρεται μεταξύ θεμελιώδους φυσικής, εφαρμόζονται διδασκαλίας, bi-πειθαρχική ή διεπιστημονικών μελετών επικεντρώνεται γύρω από τη φυσική.Σε L3, τοποθέτηση σε θέση εργασίας είναι υποχρεωτική σε ένα εργαστήριο ή ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

&nbsp

&nbsp

Ευκαιρίες


Περαιτέρω μελέτες

Μεταπτυχιακό στη Φυσική, επιστήμες του σύμπαντος, το περιβάλλον, την οικολογία, (SDUEE), επιστήμες μηχανικού (SDI), των επιστημών και της διαχείρισης.

&nbsp

Επαγγελματική ένταξη

- Προετοιμασία για τις ανταγωνιστικές εξετάσεις για την πρόσληψη στη διδασκαλία

- Έναρξη ορισμένων μηχανικών
σχολεία με βάση τις προηγούμενες
προσόντα.


Οργάνωση

Σε επίπεδο L2

Τρία είδη διδακτέας ύλης είναι δυνατόν.

Θεμελιώδη φυσική και τη γενική φυσική και εφαρμογές (PF / PGA)

Αυτή αποτελείται από διδακτικές μονάδες (UE) στη φυσική κύμα, θερμοδυναμική, μαθηματικά, τον ηλεκτρομαγνητισμό και την επιστήμη των υπολογιστών για τη φυσική.

Φυσική και Χημεία (Υ)

Αυτή η διπλή πειθαρχική πορεία της φυσικής και της χημείας περιλαμβάνει μεταφραστικές μονάδες στο κύμα φυσική, θερμοδυναμική, μαθηματικά για τη φυσική και τη χημεία, τον ηλεκτρομαγνητισμό, επιστήμη των υπολογιστών για τη φυσική, Ανόργανη Χημεία, Οργανική Χημεία.

Διεπιστημονική πρόγραμμα (εξάμηνο 1) και της φυσικής που εφαρμόζονται στις επιστήμες της ζωής και του πλανήτη (εξάμηνο 2) (PSVP)

Διεπιστημονική πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει μεταφραστικές μονάδες στο κύμα της φυσικής, της βιοφυσικής εφαρμογές της θερμοδυναμικής, μοριακές και γενετικές βάσεις της βιοποικιλότητας, τη χημεία, Φασματοσκοπία,
ηλεκτρομαγνητισμό, τα μαθηματικά για τους φυσικούς, σύμφωνα με το
συγκεκριμένη επιλογή.

Σε επίπεδο L3

Τέσσερα είδη των προγραμμάτων και των δύο προγραμμάτων από κοινού με την ENS Cachan του και Ουλμ.

Θεμελιώδη Φυσική

Η κβαντική φυσική, ηλεκτρομαγνητισμός, στατιστική φυσική, τα μαθηματικά για τους φυσικούς, τις έννοιες της ηλεκτρονικής, της τοποθέτησης σε θέση εργασίας σε ένα εργαστήριο, το πειραματικό σχέδιο.

Γενική φυσική και εφαρμογές

Ηλεκτρομαγνητισμός, θερμοδυναμική, κβαντικής φυσικής, ηλεκτρονικής, τα μαθηματικά για τους φυσικούς, τοποθέτησης σε θέση εργασίας σε ένα εργαστήριο, το πειραματικό σχέδιο.

Φυσική και χημεία, μετά L2-PC

Κβαντική και ατομική φαινόμενα, στατιστική θερμοδυναμική, ηλεκτρομαγνητισμό, μοριακή χημεία, μαθηματικά για τη φυσική και τη χημεία, πειραματικό πρόγραμμα για τις εξετάσεις CAPES ή μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσική, πειραματική φυσική ή χημεία, πρακτική άσκηση σε εργαστήριο ή σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Φυσική εφαρμόζεται στις επιστήμες της ζωής και του πλανήτη? Παρακάτω L2 (PSVP)

Ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, θερμοδυναμική ισορροπία, φαινόμενα μεταφοράς, εισαγωγή στον κόσμο της κβαντικής μηχανικής, την πληροφορική, τις στατιστικές και, κατ 'επιλογή σας, βιοφυσικής, περιβαλλοντικές επιστήμες, γεωφυσική, βιολογικές και ιατρικές απεικονίσεις.

Φυσικής, θεωρία, πείραμα και το μοντέλο (PHYTEM), με ENS Cachan

Η κβαντική μηχανική, τον ηλεκτρομαγνητισμό, καταστάσεις της ύλης, στατιστικής φυσικής, ηλεκτρονικής και της επεξεργασίας πληροφοριών, η οπτική και λέιζερ, τη συνοχή της ύλης, πειραματικής φυσικής, εργασίες τοποθέτησης εισαγωγή στην έρευνα.

Διαπανεπιστημιακή διδασκαλία στη φυσική (FIP), με ENS Ulm

Η κβαντομηχανική, στατιστική φυσική, ισορροπημένη και nonbalanced θερμοδυναμική, τη σχετικότητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό, τα μαθηματικά για τους φυσικούς, πειραματικά σχέδια.

&nbsp

&nbsp

Καλά στοχοθετημένες δημόσιες

- Οι μαθητές που επιθυμούν να αλλάξουν κατεύθυνση προς την έρευνα και τη διδασκαλία της φυσικής.

- Οι φοιτητές που επιθυμούν να ασκήσουν ένα τεχνικό επάγγελμα ή ένα επάγγελμα στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

- Φοιτητές που έχουν κάνει ένα πρόγραμμα σπουδών κατάλληλα για το πρώτο έτος του πανεπιστημίου (L1).

- Δυνατότητα έναρξης L2 και L3 για τις βάσεις των άλλων κύκλων σπουδών (μαθητές σε προπαρασκευαστικές τάξεις, BTS, DUT, κλπ.).

- Η διεπιστημονική PSVP L2 και L3 PSVP προορίζονται να δέχονται φοιτητές που έχουν έρθει από το πρώτο έτος της ιατρικής, de προπαρασκευαστικές τάξεις, L1, μια βιολογία, γεωλογία, φυσική, χημεία πρόγραμμα (BGPC) ή L2 στον τομέα των βιοεπιστημών. 

Τελευταία ενημέρωση May 2012

Σχετικά με τη Σχολή

Το 2009, UPMC γιόρτασε τόσο την αποκατάσταση της Zamansky περιοδεία και εννέα αιώνες πανεπιστημιακή δραστηριότητα στο χώρο της Μονής του Αγίου Βίκτωρος, γνωστή ως το κέντρο της Δυτικής πνευματική αναγ ... περαιτέρω

Το 2009, UPMC γιόρτασε τόσο την αποκατάσταση της Zamansky περιοδεία και εννέα αιώνες πανεπιστημιακή δραστηριότητα στο χώρο της Μονής του Αγίου Βίκτωρος, γνωστή ως το κέντρο της Δυτικής πνευματική αναγέννηση, με την περίφημη βιβλιοθήκη και κέντρο κατάρτισης για τους κληρικούς. Αυτό το σχολείο, που ιδρύθηκε από τον Guillaume de Champeaux το 1109, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πνευματική αναβρασμό του Καρτιέ Λατέν για αρκετούς αιώνες. Γραμματική, ρητορική, διαλεκτική, τη μουσική, αριθμητική, γεωμετρία, αστρονομία και την τεχνολογία, ακόμη και όλοι διδάσκονται εκεί. Μετά την Επανάσταση, η περιοχή καταλήφθηκε από διάφορες αποθήκες, τότε η "Halle aux Vins", πριν να επανενταχθούν στον κόσμο της έρευνας ως μέρος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού το 1959. Υπό την ηγεσία του André Malraux, η απόφαση για το σχέδιο Albert και του πύργου έγινε το 1963.Και εννιακόσια έτη αργότερα, UPMC συνεχίζει την αναζήτηση για τη γνώση της ανώτερης τάξης στην καρδιά του Παρισιού. &nbsp&nbsp Σχολές και Ινστιτούτα UPMC αποτελείται από επτά τμήματα και τις σχολές: χημεία, μηχανική, μαθηματικά, ιατρική, φυσική, επιστήμες της ζωής, επιστήμες της γης, το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα. Διαθέτει επίσης μια σχολή μηχανικών - Παρίσι POLYTECH 'UPMC, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Παρισιού, ο Henri Poincaré Ινστιτούτο θαλάσσιας και 3 σταθμούς σε Roscoff, Banyuls και Villefranche-sur-Mer, που έχουν Σύμπαν επιστήμες παρατηρητήριο (OSU) κατάσταση. Στο Τμήμα Μαθηματικών είναι ISUP, η αρχαιότερη σχολή των στατιστικών στη Γαλλία. UPMC και το Val-d 'Oise Yvelines Εμπορικό Επιμελητήριο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το πρώτο όργανο της μαθητείας σε πανεπιστημιακό πλαίσιο: CFA UPMC. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη