Πτυχίο Φιλελευθέρων Τεχνών

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Οι φιλελεύθερες τέχνες είναι ένα πρόγραμμα για φοιτητές με πάθος για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Υπάρχει αρκετός χώρος για τους μαθητές να αναπτύξουν τη δική τους κοινότητα και όσο το δυνατόν περισσότερη εκμάθηση γίνεται σε πολύ διαδραστικές ρυθμίσεις. Μικρή ομαδική συζήτηση είναι ενσωματωμένη σε όλες τις κατηγορίες. Υπάρχουν επίσης σημαντικές εξωσχολικές δραστηριότητες όπως εκδρομές σε μουσεία και θέατρα στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Μόντρεαλ και το Τορόντο.

Ανακαλύψτε το Πρόγραμμα Φιλελευθέρων Τεχνών

Το πρόγραμμα διερευνά τη δυτική πολιτιστική παράδοση με τους μυριάδες τρόπους έκφρασης της τέχνης, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, της μουσικής, της επιστήμης, της κοινωνίας, της πολιτικής, της θρησκείας και ούτω καθεξής.

Γιατί να σπουδάσεις Φιλελεύθερες Τέχνες στο Bishop's;

Το πρόγραμμα Φιλελευθέρων Τεχνών προσφέρει προγράμματα σπουδαστών και διακρίσεων, τα οποία είναι δομημένα για να φιλοξενήσουν φοιτητές που επιθυμούν να συνδυάσουν σπουδές στις Φιλελεύθερες Τέχνες με σπουδές σε άλλα προγράμματα.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος

 • Τι σημαίνει να αρέσει, να ζήσεις μια πλήρη ανθρώπινη ζωή; Οι Φιλελεύθερες Τέχνες διερευνούν τις πιο βαθιές απαντήσεις που έδωσαν οι άνθρωποι σε αυτό το πιο σημαντικό από τα ερωτήματα!
 • Μην χάσετε το δάσος για τα δέντρα! Αντί να είναι ειδικός σε ένα πράγμα αλλά αφελείς σε σχεδόν όλα τα άλλα, οι φοιτητές των Φιλελεύθερων Τεχνών ενθαρρύνονται να γίνουν γεμάτοι πολίτες - εξίσου στο σπίτι τους σε συνομιλίες για όλα, από πολιτικά γεγονότα έως τις τελευταίες μορφές τέχνης και ταινίας, έργα δυτικής λογοτεχνίας σε νέες εξελίξεις στις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες.
 • Ξεκινήστε μια πορεία προς μια πλούσια και ανταμείβοντας καριέρα! Οι μεγάλες φιλελεύθερες τέχνες έχουν γίνει γιατροί και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στον τρίτο κόσμο και επιχειρηματίες, δικηγόροι και πολιτικοί. Εφόσον οι Φιλελεύθερες Τέχνες δεν σας περιτριγυρίζουν, θα βρείτε τον εαυτό σας πλούσια προετοιμασμένοι για οποιουσδήποτε συναρπαστικές και εκπληκτικές σταδιοδρομίες. Είναι γεγονός ότι εργοδότες όλων των τύπων σέβονται και θαυμάζουν το είδος του σπουδαστή που έχει πάρει ένα παθιασμένο ενδιαφέρον για το πλήρες εύρος και το βάθος της ανθρώπινης ζωής. Οι μεγάλες φιλελεύθερες τέχνες που έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο Bishop σχεδόν πάντα βρίσκουν εύκολο να μπουν στο μεταπτυχιακό σχολείο, στη σχολή νομικών και να βρουν άριστες θέσεις εργασίας.

Δημοφιλή μαθήματα

 • Εισαγωγή στον Δυτικό Πολιτισμό: Όλοι οι φοιτητές του πρώτου έτους εγγράφονται σε ένα μικρό, στενό σεμινάριο, στο οποίο γνωρίζουν και ξεκινούν την καριέρα τους στις Φιλελεύθερες Τέχνες με προσεκτική μελέτη ενός από τα μεγαλύτερα κομμάτια φιλοσοφίας ή λογοτεχνίας στον κόσμο.
 • Τα μαθήματα του Ιδρύματος: Οι μεγάλες φιλελεύθερες τέχνες διοργανώνουν μαθήματα που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους και μελετούν τα σπουδαιότερα φιλοσοφικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά και πολιτικά γεγονότα εκείνης της στιγμής στο ανθρώπινο ταξίδι.
 • Το διεπιστημονικό σεμινάριο: Στο τελευταίο σας έτος στο Bishop's, συγκεντρώνετε με όλους τους φοιτητές σας στην τάξη αποφοίτησής σας για μια μικρή, εντατική μελέτη διεπιστημονικού θέματος. Είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσετε ένα πλούσιο και ενδιαφέρον θέμα και να το κάνετε με τους ίδιους τους ανθρώπους με τους οποίους θα μοιραστείτε το στάδιο αποφοίτησης μερικούς μήνες αργότερα.
 • Η διατριβή για τους φοιτητές: Οι σπουδαστές μπορούν να περάσουν ένα μεγάλο μέρος του περασμένου έτους τους, γράφοντας μια λεπτομερή, διεπιστημονική διδακτορική διατριβή σε ό, τι θέμα βρίσκουν πιο ενδιαφέρουσα και ενδιαφέρουσα.

Το ήξερες?

 • Οι πρώτοι φοιτητές των Φιλελεύθερων Τεχνών ξοδεύουν το Σάββατο στο Μόντρεαλ - παρακολουθούμε παραστάσεις θεάτρου και χορού, επισκεπτόμαστε γκαλερί τέχνης και γευματίζουμε σε ένα από τα πολλά διάσημα και νόστιμα εστιατόρια του Μόντρεαλ.
 • Οι μαθητές των Φιλελεύθερων Τεχνών καλούνται να επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη. Οι σπουδαστές ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι πολύ κοντά στο Bishop's και ξοδεύουν τέσσερις ημέρες για να εξερευνήσουν τον απίστευτο πολιτισμό της περίφημης Μεγάλης Μήλου. Θα επισκεφτείτε μερικές από τις μεγαλύτερες γκαλερί τέχνης του κόσμου, ίσως δείτε μια εκπομπή Broadway και απολαύστε μερικές από τη διάσημη νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης.
 • Οι μεγάλες σχολές της Φιλελεύθερης Τέχνης παρακολουθούν και συζητούν τα πάντα, από διαλέξεις μέχρι μουσικές παραστάσεις, παίζουν σε ανοιχτά γκαλερί τέχνης - ως μέρος των κανονικών σπουδών τους!
 • Οι μεγάλες φιλελεύθερες τέχνες όχι μόνο λαμβάνουν μια ευρεία και διεπιστημονική εκπαίδευση, αλλά οργανώνουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε ειδικότητες (μεγάλες και συγκεντρώσεις) σε άλλους τομείς. Αυτό σας δίνει όλα τα πλεονεκτήματα μιας ευρείας Φιλελεύθερης Τέχνης εκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε έναν τομέα. Αναμφισβήτητα, οι μεγάλες εταιρίες των Φιλελεύθερων Τεχνών αφήνουν τον Bishop με την πιο εμπεριστατωμένη εκπαίδευση που μπορείτε να αποκτήσετε και με εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον.
 • Το πρόγραμμα μας για τις φιλελεύθερες τέχνες αποτελεί μέρος ενός ταχέως αναπτυσσόμενου κινήματος σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη που επιδιώκει να επιστρέψει στη μελέτη των μεγάλων θεμάτων του ανθρώπινου πολιτισμού, που θρηνεί την υπερ-εξειδίκευση του πολιτισμού μας και που προσπαθεί να δημιουργήσει πολλούς πολίτες μια ισχυρή και όχι υποτακτική δημοκρατική κοινωνία.

116178_liberalarts.jpg

Τις φιλελεύθερες τέχνες και την καριέρα σου

Ανησυχείτε ότι μια ευρεία, διεπιστημονική εκπαίδευση δεν θα σας δώσει το είδος της εξειδίκευσης που χρειάζεστε για να φτάσετε στο μεταπτυχιακό σχολείο ή να ακολουθήσετε μια καριέρα; Όλα τα στοιχεία δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση: Τα σχολεία των μεταπτυχιακών σπουδών, οι εργοδότες όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού κόσμου, αναζητούν λιγότερους για εξειδικευμένους στενούς ειδικούς αλλά ευρεία, μορφωμένους και αρθρωτούς ανθρώπους. Εκτός αυτού, το Πρόγραμμα Φιλελευθέρων Τεχνών διευκολύνει τη συνδυασμένη εξειδίκευση με την διεπιστημονική εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι της Φιλελεύθερης Τέχνης του Bishop είχαν ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επιτυχίας στις προσπάθειές τους. Οι φιλελεύθερες τέχνες του Bishop είναι ιδιαίτερα καλή προετοιμασία για σταδιοδρομίες σε:

 • Εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα
 • Εργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορείς κοινωνικής εργασίας
 • Νόμος και πολιτική
 • Ιατρική, φυσικές και κοινωνικές επιστήμες
 • Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Μαρτυρίες φοιτητών

Το πρόγραμμα των Φιλελευθέρων Τεχνών στο Bishop's έχει διδάξει σεβασμό για πολλές διαφορετικές πολιτιστικές και επιστημονικές αναζητήσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, μου έχει διδάξει την αξία και την πρακτική της μάθησης, καθώς και την ενσωμάτωση της νέας γνώσης σε μια διαρκή ωρίμανση στάση απέναντι στη ζωή.

Η εμπειρία του πτυχίου των Φιλελεύθερων Τεχνών στο Bishop έχει επηρεάσει τη ζωή μου πολύ πέρα από την τάξη, αρχίζοντας με την τακτική παρακολούθηση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων στην πανεπιστημιούπολη και τελικά βρίσκοντας το δρόμο της σε συνομιλίες με τους καλύτερους φίλους μου που τελειώνουν αργά τη νύχτα. Thomas Posie

Αφού πέρασα αρκετά χρόνια στον επαγγελματικό κόσμο του θεάτρου όπου η δημιουργική διαδικασία ασκούσε σωματικές παρορμήσεις, έψαχνα να αμφισβητώ τους πνευματικούς μου πόθους, να ακονιστώ τις ικανότητες γραφής μου, να καλλιεργώ τη σκέψη μου σε αρθρική έκφραση.

Ο Επίσκοπος ήταν ένα από τα πολύ λίγα πανεπιστήμια στη χώρα που προσέφεραν ένα διεπιστημονικό πτυχίο, το οποίο ουσιαστικά σας ενθαρρύνει να ενσωματώσετε την τέχνη, την ιστορία, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία, βασικά όλες τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Οι καθηγητές μου ήταν όλοι εκπαιδευμένοι, παθιασμένοι και προκλητικοί δάσκαλοι που ήταν συνεχώς προσβάσιμοι τόσο στην τάξη όσο και κατά τις ώρες γραφείου. Σε συνδυασμό με τις μικρές τάξεις αισθάνθηκα ότι βιώνω την υψηλότερη μορφή εκπαίδευσης - μία που αποτίμησε τις μεμονωμένες μου συνεισφορές, ενώ με ενέπνευσε να σκέφτομαι προσεκτικά.

Πολλοί άνθρωποι αμφισβήτησαν την άσκηση των Φιλελευθέρων Τεχνών μου, αναρωτιούνται: "Τι μπορείτε να κάνετε με έναν τέτοιο βαθμό;" Η απάντησή μου "Οτιδήποτε θέλετε να κάνετε" Είμαι ζωντανός απόδειξη γι 'αυτό. Προς το παρόν διδάσκω το θέατρο στο πρόγραμμα Creative Arts στο επίπεδο CEGEP και προσφέρθηκε (πέρα από άλλους υποψηφίους) να διδάξουν μια ολοκληρωμένη πορεία στο πρόγραμμα - μια ιστορία της Δυτικής Τέχνης μέσα σε ένα κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο - ειδικά λόγω του πτυχίου των Φιλελευθέρων Τεχνών .

Όχι μόνο έχουν διευρυνθεί οι ευκαιρίες απασχόλησής μου με βάση τις μελέτες μου στο BU, αλλά και τη δημιουργικότητά μου ως καλλιτέχνης. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε μια εκπομπή μιας γυναίκας με στόχο την περιοδεία σε όλο τον Καναδά. Ο χρόνος μου στα κατάλοιπα του Bishop είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές περιόδους στη ζωή μου. Η Laurel Thomson

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Located in the beautiful Eastern Townships region of the province of Quebec, Bishop’s is a unique English-language university that offers its students an undergraduate university experience like no ot ... περαιτέρω

Located in the beautiful Eastern Townships region of the province of Quebec, Bishop’s is a unique English-language university that offers its students an undergraduate university experience like no other. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη