Πτυχίο Μηχανικής Μηχατρονικής

Γενικά

24 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

mechatronik

Η μελέτη Μηχανοτρονικής προσφέρει μια πρακτική, με γνώμονα τις εφαρμογές ακαδημαϊκή κατάρτιση στον τομέα της μηχανικής ως παρουσία - ή εξ αποστάσεως σπουδές παράλληλα με την καριέρα με ένα Bachelor of Engineering.

Η τυπική περίοδος σπουδών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με διαλέξεις του Σαββάτου σε πολλά κέντρα σπουδών της DIPLOMA σε εθνικό επίπεδο είναι 7 εξάμηνα. Η συμμετοχή στη θέση Bad Sooden-Allendorf είναι δυνατή σε 6 εξάμηνα.

Ως παραλλαγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το DIPLOMA επιτρέπει επίσης διαδραστικές online διαλέξεις μέσω του Διαδικτύου. Οι εξετάσεις για σπουδές mechatronics συνεχίζονται στα εθνικά κέντρα σπουδών της DIPLOMA. Ως μερική απασχόληση, αυτή η επιλογή εξ αποστάσεως μάθησης προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ανεξαρτησία από την τοποθεσία και ακόμη καλύτερη συμβατότητα των σπουδών και της εργασίας, καθώς εξαλείφονται οι χρόνοι ταξιδιού και τα έξοδα ταξιδίου.

Σπούδασε μηχανική

Το πανεπιστημιακό πτυχίο της mechatronics προσφέρει πρακτικές και εφαρμοσμένες μηχανικές μελέτες σε επιστημονική βάση. Ο ισορροπημένος συνδυασμός θεωρητικών και πρακτικών καθηκόντων, βασικών και ειδικών θεμάτων, ειδικών γνώσεων και διεπιστημονικών γνώσεων αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για την έναρξη της καριέρας σας.

Επιλέγοντας ένα από τα τρία βασικά υποχρεωτικά πεδία των συστημάτων αυτοκινήτου, της ρομποτικής ή της ηλεκτρομαγνητικής ικανότητας , είναι δυνατή η διαφοροποίηση και η εξειδίκευση της ατομικής και της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο της πορείας.

Επαγγελματικά πεδία της μηχανικής

Το επιτυχημένο πτυχίο στην mechatronics ανοίγει μια ποικιλία επαγγελματικών τομέων δραστηριότητας για αποφοίτους. Οι μηχανικοί της μηχανικής χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία, στη μηχανολογία και στη μηχανική των εγκαταστάσεων, στην ηλεκτροτεχνία και στη ρομποτική. Εδώ, οι απόφοιτοι ασκούν τα κύρια και υποστηρικτικά καθήκοντα στην ανάπτυξη και κατασκευή μηχανικών συστημάτων, αναπτύσσουν λογισμικό για τεχνικές συσκευές και εξαρτήματα και επιβλέπουν την αγορά, συντήρηση και θέση σε λειτουργία πολύπλοκων συστημάτων στην αυτοματοποίηση κατασκευής και επεξεργασίας.

κανονική περίοδος

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: 7 εξάμηνα / 180 ECTS

Η πραγματική περίοδος σπουδών μπορεί να παραταθεί δωρεάν για μέχρι 4 εξάμηνα κατά τη διάρκεια της τυπικής περιόδου σπουδών.

βασική

Με επαρκή αριθμό συμμετεχόντων στο χειμερινό εξάμηνο (Οκτώβριος) και το καλοκαιρινό εξάμηνο (Απρίλιος).

διαπίστευση

Πιστοποίηση του μαθήματος από την υπηρεσία διαπίστευσης AQAS eV

δίδακτρα

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: € 257.00 / μήνα (συνολικά € 11.459,00 συν ένα εφάπαξ τέλος εξέτασης € 665.00)

μορφή μελέτης

Παρακολούθηση σπουδών ή εξ αποστάσεως μάθηση. Το μάθημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας εναλλάσσεται μεταξύ της αυτοδιδασκαλίας με βιβλία μελετών και σεμιναρίων ολόκληρου του Σαββάτου (περίπου 12 Σάββατα ανά εξάμηνο) σε ένα από τα πολυάριθμα πανεπιστημιακά κέντρα σπουδών μας ή σε απευθείας σύνδεση στο «εικονικό διάδρομο» της DIPLOMA Online Campus.

προϋποθέσεις εισαγωγής

Το γενικό πτυχίο εισόδου στο πανεπιστήμιο Fachhochschulreife πέρασε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ή σύμφωνα με τον κανονισμό για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πολιτεία της Έσσης, δηλαδή είτε ολοκλήρωση τουλάχιστον 400 ωρών κατάρτισης για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, τεχνική σχολή ή επαγγελματική ή διοικητική ακαδημία ή τελική εξέταση σε αναγνωρισμένη από το κράτος απασχόληση τουλάχιστον 2 έτη απασχόλησης και χωριστή φοιτητική εξέταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά προσόντα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την DIPLOMA Hochschule. Οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τις προαναφερόμενες απαιτήσεις ενδέχεται αρχικά να παρακολουθήσουν το μάθημα ως φιλοξενούμενοι ελεγκτές εάν η εξουσιοδότηση πρόσβασης είναι εντός ενός μέγιστου. 2 εξάμηνα επιτυγχάνεται.

Για τους αλλοδαπούς βαθμούς, πρέπει να αποδεικνύεται η ισοτιμία για την εισαγωγή.

δηλώσεις

Bachelor of Engineering (B.Eng.)

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν πτυχίο και δίπλωμα για πτυχίο, καθώς και συμπλήρωμα διπλώματος γραμμένο στα αγγλικά και αντίγραφο αρχείων, τα οποία τα αναγνωρίζουν διεθνώς ως ακαδημαϊκούς με πτυχίο πανεπιστημίου.

Διαδικασία κατάρτισης

Το μάθημα πτυχίου "Mechatronics" προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, ως μελέτη παρουσίας στο Bad Sooden-Allendorf ή ως μελέτη εξ αποστάσεως με φάσεις παρουσίας σε διαφορετικά κέντρα σπουδών στη Γερμανία. Οι φάσεις παρακολούθησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πραγματοποιούνται τα Σάββατα και αποτελούνται από εθελοντικές εκδηλώσεις άσκησης και σεμιναρίων (εργαστήρια, προσομοιώσεις, πειράματα, ασκήσεις προγραμματισμού, θεωρία κλπ.). Συνολικά 8 εργαστηριακές ημέρες είναι υποχρεωτικές για όλους τους φοιτητές, οι οποίες γίνονται ως συμβάντα μπλοκ στο κεντρικό εργαστήριο mechatronics στο Bad Sooden-Allendorf (με πρακτικά πειράματα και εφαρμογές στους τομείς της ρομποτικής και των συστημάτων αυτοκινήτου). Οι διδακτικές μελέτες διδασκαλίας, η τηλεφωνική τηλεφωνική γραμμή και η εποπτευόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης με εικονικά εργαστήρια, προσομοιώσεις, ασκήσεις, συλλογές εργασιών και λογοτεχνία είναι διαθέσιμες για τις φάσεις αυτοδιδασκαλίας. Τα μεμονωμένα κέντρα σπουδών προσφέρουν επίσης και άλλες επιλογές παιδικής φροντίδας.

εφαρμογές

Το επιτυχημένο πτυχίο πανεπιστημίου στην mechatronics εκθέτει αποφοίτους σε ένα ευρύ και ενδιαφέρον πεδίο δράσης. Οι μηχανικοί της μηχανικής χρησιμοποιούνται στους τομείς της μηχανικής και της μηχανικής των εγκαταστάσεων, της ηλεκτρολογίας και της ηλεκτρονικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροπορίας, της τεχνολογίας αυτοματισμού, της ρομποτικής, της μικροσυστημάτων και της μηχανικής ακριβείας, της ιατρικής τεχνολογίας, της τεχνολογίας των μέσων ενημέρωσης κλπ. Οι μεμονωμένες εργασίες των πτυχιούχων πανεπιστημίου και μεταπτυχιακών σπουδών στη μηχατρονική είναι:

 • καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας καθήκοντα στην ανάπτυξη και κατασκευή μηχανικών συστημάτων
 • Μοντελοποίηση και προσομοίωση μηχανικών, ηλεκτρονικών και μηχανικών εξαρτημάτων και συστημάτων
 • Ανάπτυξη λογισμικού για τεχνικές συσκευές και εξαρτήματα
 • Ανάπτυξη, παραγωγή και δοκιμή ηλεκτρονικών και μηχανικών συσκευών
 • Διασφάλιση ποιότητας
 • Αγορά, συντήρηση και θέση σε λειτουργία σύνθετων συστημάτων στην αυτοματοποίηση κατασκευής και επεξεργασίας
 • Μάρκετινγκ, πωλήσεις και εκπαίδευση τεχνικών προϊόντων και συστημάτων
 • Συντονισμός δραστηριοτήτων και διαχείριση έργων στη διαχείριση
 • Καθήκοντα διαχείρισης, όπου απαιτείται διεπιστημονική ικανότητα
 • Συμβουλευτικές δραστηριότητες σε βιομηχανικές και εταιρείες παροχής υπηρεσιών

Σημαντικούς τομείς της μελέτης

Ρομποτική

Η εκλεκτική εστίαση στη ρομποτική στο μάθημα Mechatronics (B.Eng.) Αποτελείται από τις δύο ενότητες

 1. Ρομποτική και προγραμματισμός
 2. Σχεδιασμός εργαλείων για ρομπότ

Στο μάθημα "Τεχνολογία και προγραμματισμός ρομπότ" παρέχονται εις βάθος γνώση της ταξινόμησης ρομπότ, συστήματα συντονισμού στον χώρο εργασίας, έννοιες ελέγχου, έννοιες προγραμματισμού (διδασκαλία, αναπαραγωγή, εκτός σύνδεσης, προσομοίωση) λαμβάνοντας υπόψη πρότυπα, κανονισμούς και μηχανισμούς ασφαλείας. Το επίκεντρο είναι η επιχειρησιακή προετοιμασία, η θέση σε λειτουργία, ο προγραμματισμός και η στοχευμένη αντιμετώπιση προβλημάτων με τα κατάλληλα εργαλεία δοκιμής. Ο στόχος είναι να επιλέξετε, να προγραμματίσετε και να βελτιστοποιήσετε τα ρομπότ σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις του συστήματος.

Η ενότητα "Σχεδιασμός εργαλείων για ρομπότ" παρέχει βαθιά γνώση των παραμέτρων και των ειδικών χαρακτηριστικών των εργαλείων και των εργαλείων για τη χρήση του ρομπότ, καθώς και διάφορες επιλογές για τη χρήση μεμονωμένων και σύνθετων λύσεων ρομποτικής. Η εστίαση είναι στα αυτόματα συστήματα αλλαγής εργαλείων. Στόχος είναι να προγραμματιστούν οι διαδικασίες κατασκευής και οι ροές εργασιών από την άποψη της βέλτιστης χρήσης των ρομπότ και να σχεδιαστούν μεμονωμένα εργαλεία, όπως συστήματα αρπάγης, από την άποψη της τεχνολογίας παραγωγής.

Αυτοκίνητα συστήματα

Η επιλεκτική εστίαση στα αυτοκινητοβιομηχανικά συστήματα στο μάθημα Mechatronics (B.Eng.) Αποτελείται από τις δύο ενότητες

 • Ηλεκτρονικά αυτοκινήτων
 • Εργοστασιακή προσομοίωση

Η ηλεκτρονική μονάδα "Αυτοκινητοβιομηχανία" παρέχει εμπεριστατωμένη γνώση της δομής, χρήσης και διάγνωσης λειτουργικών μονάδων και σύνθετων συστημάτων εντός του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματος. Η έμφαση δίνεται σε μεθόδους όπως η ανάλυση FMEA. Σκοπός της ενότητας είναι η κατανόηση ηλεκτρονικών λειτουργικών μονάδων, η ανάλυση, εφαρμογή και βελτιστοποίηση της διασύνδεσης ηλεκτρονικών λειτουργικών μονάδων. Το παρακάτω περιεχόμενο διδάσκεται λεπτομερώς:

 1. Βασικά στοιχεία ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών αυτοκινήτων
 2. Βασικά στοιχεία ηλεκτρονικών συστημάτων σε μηχανοκίνητα οχήματα
 3. Επιλεγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (λειτουργία, υλοποίηση)
 4. FMEA (ανίχνευση της λειτουργίας και της ανάλυσης των επιπτώσεων) των ηλεκτρονικών συστημάτων στα οχήματα

Η ενότητα "Εργοστασιακή προσομοίωση" παρέχει σε βάθος γνώση της οικοδόμησης μοντέλων και υποδειγματική εφαρμογή προσομοίωσης εργοστασίου ως εκ των προτέρων σχεδιασμό για πραγματικές εγκαταστάσεις παραγωγής. Σκοπός της ενότητας είναι να σχεδιάσει την παραγωγή με προσομοιώσεις και να βελτιστοποιήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιώντας προσομοίωση. Το παρακάτω περιεχόμενο διδάσκεται λεπτομερώς:

 1. Βασικά στοιχεία προσομοίωσης
 2. Εργοστασιακή προσομοίωση
 3. Πραγματοποίηση της προσομοίωσης χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των προμηθευτών αυτοκινήτων
 4. Σύγκριση ενός προσομοιωμένου με ένα πραγματικό σύστημα

Ηλεκτροκινητικότητα

Η επιλεκτική εστίαση στην ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία ασχολείται με την τεχνική υλοποίηση των ηλεκτρικών οχημάτων και την αειφόρο χρήση τους.

Ως εκ τούτου, περιλαμβάνει τις δύο ενότητες

 • Έννοια των ηλεκτρικών οχημάτων
 • Αειφορία και εταιρική διαχείριση ολοκληρωμένου ενεργειακού εφοδιασμού

Στη δομή σχεδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων, η εστίαση είναι στο σχεδιασμό των ηλεκτρικών (ή υβριδικών) οχημάτων. Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση της εμβέλειας σύμφωνα με την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, την ελαφριά κατασκευή, τα συστήματα οχημάτων και τα συστήματα κίνησης. Επιπλέον, η εξισορρόπηση του σχεδιασμού των οχημάτων έχει επίσης μεγάλη σημασία όσον αφορά τα προφίλ χρήσης.

Ο κύκλος των επιπτώσεων στην ενεργειακή διαχείριση έχει κεντρική σημασία στην ενότητα για την αειφορία και την εταιρική διαχείριση του ολοκληρωμένου ενεργειακού εφοδιασμού. Ο στόχος της βιωσιμότητας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην ηλεκτρομαγνητική κυκλοφορία σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτή η ενότητα χρησιμοποιεί μελέτες περιπτώσεων για να δείξει ποιες μέθοδοι και δυνατότητες είναι δυνατές.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... περαιτέρω

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Διαβάστε Λιγότερα
Bad Sooden-Allendorf , Ααλέν , Μπάντεν-Μπάντεν , Βερολίνο , Μπόχουμ , Βόννη , Friedrichshafen , Αμβούργο , Ανόβερο , Heilbronn , Kaiserslautern , Κασέλ , Kitzscher , Magdeburg , Μάιντς , Mannheim , Μόναχο , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Νυρεμβέργη , Wiesbaden , Wuppertal , Γερμανία Online + 23 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη