Πτυχίο Ευρωπαϊκών Σπουδών

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Πτυχίο Ευρωπαϊκών Σπουδών

Η νέα Ευρώπη

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ταχεία ανάπτυξη σήμερα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο χάρτης της Ευρώπης έχει αλλάξει. Το κύριο τμήμα που δημιουργήθηκε από τον Ψυχρό Πόλεμο εξαφανίστηκε. Αν και έχουν προκύψει νέες συγκρούσεις και ο σχηματισμός νέων εθνικών κρατών έχει συνάψει νέα σύνορα, σήμερα η Ευρώπη χαρακτηρίζεται από μια συνολική συνεργασία πέρα από τα σύνορα.

Διαρκεί σε πολλά επίπεδα, από τα εθνικά έως τα περιφερειακά και τοπικά, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής περιφερειακής συνεργασίας.

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Με το νέο πρόγραμμα σπουδών στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, το οποίο εστιάζει στην περιφερειακή ανάπτυξη, θα έχετε την ευκαιρία να αναλύσετε και να κατανοήσετε τις εξελίξεις στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, θα αποκτήσετε προσόντα για να συμμετάσχετε στη διαδικασία διαμόρφωσης της Ευρώπης στο μέλλον μέσω εργασιών σε αναπτυξιακά έργα που διαχειρίζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυβερνητικά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Το Campus Sønderborg τοποθετείται κατάλληλα σε μια ιστορικά αμφισβητούμενη συνοριακή περιοχή, προσφέροντας στους σπουδαστές μια αυθεντική ευρωπαϊκή περιφερειακή προοπτική ανάπτυξης και μια διεθνή ατμόσφαιρα.

Διδασκαλία


Το πρόγραμμα Bachelor of Science in European Studies αποτελείται από 6 εξάμηνα - με εφαρμογή. 15 μαθήματα την εβδομάδα. Ως φοιτητής, είστε ο υπεύθυνος για την απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων. Διδασκαλία προσφέρεται, αλλά η παρακολούθηση διαλέξεων δεν είναι η κύρια δραστηριότητα για έναν φοιτητή που είναι εγγεγραμμένος στο πανεπιστήμιο. Οι δεξιότητες και η γνώση δεν αναπτύσσονται μόνο σε σχέση με τη διδασκαλία αλλά με σημαντικότερο τρόπο μέσω μελετών, έρευνας / πεδίου, προετοιμασίας των εργασιών και κυρίως μέσω της αλληλεπίδρασης με τους συμμαθητές.

Η διδασκαλία είναι διαλέξεις, οδηγίες κλάσης και ατομική επίβλεψη.

Το έργο του πτυχιούχου


Ένα πρόγραμμα πτυχίου τελειώνει με ένα έργο του πτυχιούχου κατά τη διάρκεια του έκτου έτους. Αυτό σας προσφέρει την ευκαιρία - συνήθως σε συνεργασία με μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό - να εφαρμόσετε τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Το έργο, συνεπώς, σας δίνει τη δυνατότητα να εξειδικεύσετε σε ένα από τα μαθήματα ή έναν από τους τομείς που σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Προυποθέσεις εισόδου


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις απαιτήσεις για την εισαγωγή Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Οι ευρωπαϊκές σπουδές (κωδικός εισόδου 19225) απαιτούν το πιστοποιητικό αποχώρησης από την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή την ισοδύναμη εξέταση εξωτερικού.

Επιπλέον, πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις εγγραφής:

 • Μαθηματικά - Επίπεδο Β της Δανίας
 • Ιστορία, Ιστορία Ιδεών, Σύγχρονη Ιστορία ή Κοινωνικές Σπουδές - Επίπεδο Δ της Δανίας
 • Αγγλικά - Δανικά επίπεδα Β (απαίτηση αγγλικής γλώσσας)

Οι απαιτήσεις εισόδου δεν μπορούν να αρθούν.

Εργασία και σταδιοδρομία

Αναμένεται ότι η ζήτηση για υποψήφιους με επαρκείς γνώσεις σε ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα θα αυξηθεί. Οι ευκαιρίες απασχόλησης για αποφοίτους ευρωπαϊκών σπουδών μπορούν να βρεθούν σε μια ευρέως διαδεδομένη αγορά εργασίας, η οποία βρίσκεται σε ισχυρή ανάπτυξη. Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν δυνατότητες απασχόλησης σε τομείς όπως:

 • Δημόσια διοίκηση, για παράδειγμα αναπτυξιακές υπηρεσίες σε περιφέρειες και δήμους.
 • Οργανώσεις συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματικών οργανώσεων και δημόσιων αρχών σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο ·
 • Εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως τα πανεπιστήμια.
 • Ιδιώτες φορείς και εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εταιριών παροχής συμβουλών και ΜΚΟ.

Οι απόφοιτοι θα μπορούν να βρουν απασχόληση σε ευρωπαϊκά και διεθνή ιδρύματα, για παράδειγμα με:

 • Η Ευρωπαϊκή Ένωση,
 • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,
 • ΟΟΣΑ και ΟΟΣΑ
 • ΟΑΣΕ.

Θα είναι επίσης δυνατή η συνεργασία με οργανισμούς περιφερειακής συνεργασίας που ασχολούνται με ευρωπαϊκά ή διακρατικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα:

 • Το Συμβούλιο των Κρατών της Βαλτικής Θάλασσας,
 • Το Σκανδιναβικό Συμβούλιο,
 • Η Κεντροευρωπαϊκή Πρωτοβουλία,
 • Η συνεργασία συνεργασίας των Άλπεων-Αδριανών ή παρόμοια ιδρύματα.

Σχετικές ευκαιρίες απασχόλησης μπορούν επίσης να βρεθούν σε περισσότερες από 150 διαφορετικές θεσμοθετημένες ή επίσημες διασυνοριακές συνεργασίες στην Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση Ιούν. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... περαιτέρω

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Διαβάστε Λιγότερα
Οντένσε , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Κοπεγχάγη , Λιουμπλιάνα , Girona , Πεκίνο + 9 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη