Πτυχίο Επιστημών στην Επιστήμη του Αθλητισμού

University of Nicosia

Περιγραφή Προγράμματος

Πτυχίο Επιστημών στην Επιστήμη του Αθλητισμού

University of Nicosia

  • Διάρκεια Σπουδών (έτη): 4 έτη
  • Τίτλος Σπουδών: Πτυχίο Επιστήμης του Αθλητισμού
  • Επίπεδο Τίτλου Σπουδών: Πτυχίο (1ος Κύκλος Σπουδών)
  • Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική / Αγγλική
  • Μέθοδος Φοίτησης: Πλήρης / μερική φοίτηση
  • Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS): 240

Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού αποτελεί μια καινοτομία για τα κυπριακά δεδομένα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε όλο το εύρος της αθλητικής επιστήμης, ούτως ώστε να μπορούν να ασκήσουν επιτυχώς το επάγγελμα του αθλητικού επιστήμονα (π.χ. καθηγητή φυσικής αγωγής, γυμναστή, προπονητή κτλ), ή/και να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε σχετικούς με την αθλητική επιστήμη κλάδους. Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών τους (εξάμηνα Α’ - Ε’), να ακολουθήσουν την εξειδικευμένη κατεύθυνση της Προπονητικής (Sports Coaching) (εξάμηνα ΣΤ’ - Η’). Η εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους ακαδημαϊκούς με ειδίκευση στην επιστήμη του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, αλλά και σε άλλες βιολογικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πρακτική άσκηση (π.χ. στη Φυσική Αγωγή, Προπονητική) σε σχολεία ή/και σε αθλητικές ομάδες. Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές και γυμναστές (σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, κέντρα υγείας και γυμναστήρια). Η εις βάθος θεωρητική και πρακτική διδασκαλία εντός του πλαισίου του προγράμματος έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την καθοδήγηση και την άρτια κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα του τομέα της επιστήμης του αθλητισμού. Ο συνδυασμός και η ποικιλία των μαθημάτων καθιστούν δυνατή την απόκτηση ειδικών γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένους αθλητικούς επιστήμονες και μελλοντικούς επαγγελματίες στο χώρο της αθλητικής επιστήμης.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Oι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν κυρίως ως Γυμναστές σε σχολεία και σε αθλητικές ομάδες ή συλλόγους, προπονητές (κατεύθυνση προπονητικής), σε γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και κέντρα άσκησης και υγείας, συνεργάτες σε εργομετρικά κέντρα, κ.ά. Επιπλέον, μπορούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της αθλητικής επιστήμης, της φυσικής αγωγής και σε σχετικούς κλάδους.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Μετά την απόκτηση Πτυχίου (Bachelor’s Degree) οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Αξιολόγηση

H αξιολόγηση του κάθε μαθήματος αποτελείται συνήθως από τον ολοκληρωμένο τελικό βαθμό των εξετάσεων, καθώς τους βαθμούς της συνεχούς αξιολόγησης. Η συνεχής αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενδιάμεσες εξετάσεις, εργασίες και συμμετοχή στην τάξη. Οι βαθμοί A, B, C κ.ο.κ, υπολογίζονται με βάση τη βαρύτητα της τελικής εξέτασης και της συνεχούς αξιολόγησης, με βάση τους επιμέρους βαθμούς. Με βάση τους βαθμούς σε κάθε μάθημα υπολογίζονται ο μέσος όρος εξαμήνου (GPA) και ο γενικός μέσος όρος (CPA).

Απαιτήσεις Αποφοίτησης

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 240 ECTS καθώς και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) είναι 2.0. Παρά το γεγονός ότι με το βαθμό ‘D-‘ το μάθημα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε ένα μάθημα, ο απαιτούμενος μέσος όρος είναι το ‘C’ για να επιτευχθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) 2.0.

Οικονομική Βοήθεια -Υποτροφίες

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση σε προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης (30 ECTS/τετράμηνο), υπό τη μορφή υποτροφιών ακαδημαϊκής επίδοσης, οικονομικής κατάστασης, αθλητικών υποτροφιών, καθώς και προγράμματα εργασίας-σπουδών στην πανεπιστημιούπολη.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • ελληνικά
University of Nicosia

Τελευταία ενημέρωση November 17, 2018
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
Διάρκεια
4 Χρόνια
Μερική παρακολούθηση
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
9,240 EUR
Information
Deadline
Επικοινωνήστε με τη σχολή
Locations
Κυπριακή Δημοκρατία - Nicosia, Nicosia
Ημερομηνία Έναρξης : Σεπτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Επικοινωνήστε με τη σχολή
Ημερομηνία Λήξης Επικοινωνήστε με τη σχολή
Dates
Σεπτ. 2019
Κυπριακή Δημοκρατία - Nicosia, Nicosia
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Επικοινωνήστε με τη σχολή
Ημερομηνία Λήξης Επικοινωνήστε με τη σχολή