Στόχοι προγράμματος

Η εκπαίδευση της επιστήμης είναι πολύ σημαντική στη σύγχρονη κοινωνία, διότι όχι μόνο θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν επιστημονική κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος γύρω τους και πέραν αυτών, αλλά θα τους προετοιμάσει και για να ασκήσουν σταδιοδρομία στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και της ιατρικής κλπ. καθώς και την καλλιέργεια τους για να γίνουν πολίτες με επαρκή επιστημονική γνώση για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με επιστημονικά ή κοινωνικο-επιστημονικά ζητήματα. Όσον αφορά τη μελλοντική εξέλιξη της εκπαίδευσης στο Χονγκ Κονγκ, η διεύθυνση πολιτικής του Διευθύνοντος Συμβούλου 2015 ανέφερε ρητά ότι το EDB θα ανανεώσει και θα εμπλουτίσει τα προγράμματα σπουδών και τις μαθησιακές δραστηριότητες της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών και θα ενισχύσει την κατάρτιση των εκπαιδευτικών, για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους στην καινοτομία ». Αυτή η κατεύθυνση της εκπαιδευτικής πολιτικής συμφωνεί επίσης με την πρόσφατη προώθηση της εκπαίδευσης STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία ειδικευμένων, ικανών, επαγγελματικών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είναι σε θέση να:

 • επιδεικνύουν εντολή και κατανόηση του αντικειμένου και της παιδαγωγικής γνώσης περιεχομένου των δύο διαφορετικών επιστημών.
 • εφαρμόζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες της επιστήμης μαζί με τις κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους για τη διδασκαλία των σπουδαστών με ποικίλες ικανότητες και περιβάλλοντα και σε διαφορετικά σχολικά περιβάλλοντα.
 • επιδεικνύουν επαγγελματική ικανότητα και συμπεριφορές στη διδασκαλία τουλάχιστον δύο δευτεροβάθμιας δευτεροβάθμιας επιστήμης, καθώς και του δευτεροβάθμιας δευτεροβάθμιας επιστήμης.
 • (π.χ. επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα) στη διδασκαλία και την εκμάθηση και στην επαγγελματική εξέλιξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής ·
 • επιδεικνύουν γλωσσική και τριγλωσσική γνώση στα κινέζικα και τα αγγλικά που διευκολύνει την αποτελεσματική επικοινωνία στο σχολικό και κοινωνικό πλαίσιο.
 • να αναλύσει κριτικά και δημιουργικά κοινωνικο-επιστημονικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και ανησυχίες σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο πλαίσιο · και
 • επιδεικνύουν δέσμευση για διδασκαλία με επαγγελματική δεοντολογική συμπεριφορά και παγκόσμια και πολυπολιτισμική προοπτική.

Για κάθε κοόρτη εισδοχής, το πρόγραμμα θα προσφέρει συγκεκριμένα δύο διπλώματα Βιολογίας και Χημείας ή δύο μαθήματα Χημείας και Φυσικής για τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διδάξουν τουλάχιστον δύο από τα τρία Θεματικά Επιστημονικά Θέματα, και της ολοκληρωμένης επιστήμης στο ανώτερο δευτεροβάθμιο επίπεδο και της επιστήμης στο δευτεροβάθμιο δευτεροβάθμιο επίπεδο, καθώς και στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών των εκπαιδευομένων με διαφορετικές ικανότητες μέσα σε μια κοινότητα που εκτιμά τις πολλαπλές πτυχές της νοημοσύνης.

Δομή προγράμματος

Τομέα


 • Μαθήματα Ιδρύματος (12 cps)
 • Προχωρημένα μαθήματα στις δύο κύριες ειδικότητες ( Βιολογία και Χημεία / Χημεία και Φυσική ) (54 cps που αποτελείται από 27 cps ανά μείζον)
 • Διεπιστημονικό μάθημα (3 cps)
 • Μέθοδος έρευνας (3 cps) 72 cps Εκπαιδευτικές μελέτες

  • Γενικά (24 cps)
  • Παιδαγωγική για τον κύριο (6 cps)
  30 cps Γενική εκπαίδευση 22 cps Έργο Τελικού Έτους (Σχέδιο Τιμών / Έργο Capstone) 3 cps Field Experience 20 cps Βελτίωση γλώσσας 9 cps Σύνολο: 156 cps

Σημείωση: Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πανεπιστήμιο Tai Po και στο Κέντρο Μελετών Tseung Kwan O / Δορυφορικό Κέντρο Μελετών Δορυφόρων / Αθλητικό Κέντρο Kowloon Tong όπως αποφασίστηκε από το Πανεπιστήμιο.

Τα μέλη του προσωπικού και οι εγκαταστάσεις μας

Αυτό το πρόγραμμα θα διδάσκεται από εκπαιδευτές και εμπειρογνώμονες με υψηλά προσόντα και έμπειρους επιστήμονες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη επιστημονικών εργαστηρίων διαθέσιμων για έρευνα, διδασκαλία και εκμάθηση διαφόρων επιστημών και είναι πλήρως εξοπλισμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό υλικού και λογισμικού για την εκτέλεση προηγμένων πειραματικών δραστηριοτήτων καθώς και για τη μικροεπιστήμη όλων των μαθημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτά τα εργαστήρια διοικούνται από μια ομάδα εξειδικευμένου και έμπειρου τεχνικού προσωπικού, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν επαγγελματικές συμβουλές και τεχνική βοήθεια τόσο στο διδακτικό προσωπικό όσο και στους σπουδαστές στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των σχετικών δραστηριοτήτων διδασκαλίας και εκμάθησης εντός και εκτός της πανεπιστημιούπολης.

Προοπτικές σταδιοδρομίας / επαγγελματικά προσόντα

Οι απόφοιτοι θα οδηγήσουν σε καθεστώς ειδικευμένου εκπαιδευτικού (QTS) στο Χονγκ Κονγκ. Θα έχουν αποκτήσει επαρκή γνώση του αντικειμένου και παιδαγωγική γνώση περιεχομένου στα επιλεγμένα επιστημονικά θέματα. Μπορούν να διδάξουν μεμονωμένα το κατώτερο δευτεροβάθμιο θέμα της επιστήμης και δύο ανώτερα δευτεροβάθμια θέματα επιστήμης και να διδάξουν το ανώτερο δευτεροβάθμιο ολοκληρωμένο θέμα επιστήμης. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αναλάβουν μη διδακτικές θέσεις σε θέματα μοντάζ, δημοσίευσης, κοινωνικές και κοινωνικές υπηρεσίες, κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.λπ.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε23 περισσότερα μαθήματα αποThe Education University of Hong Kong »

Τελευταία ενημέρωση May 1, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
5 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
140,000 HKD
Μη τοπικοί φοιτητές ετησίως Τοπικοί φοιτητές: 42.000 δολάρια HK ετησίως
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη