Πτυχίο Γαστρονομίας και Μαγειρικής Τέχνης

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το πρόγραμμα προπτυχιακών γαστρονομικών και μαγειρικών τεχνών έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές που επιδιώκουν να συνεχίσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στις μαγειρικές τέχνες και τις υπηρεσίες τροφίμων. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών τεσσάρων (4) ετών είναι ενσωματωμένο στην διαχείριση εστιατορίων και είναι ένα του είδους του στην Τουρκία. Το πρόγραμμα παρέχει μια σταθερή βάση με θεμελιώδη μαθήματα μαγειρικής τέχνης, ακολουθούμενη από μια εμπλουτισμένη σειρά μαθημάτων σχετικά με τις προηγμένες τεχνικές γαστρονομίας? και αργότερα εισάγει τους μαθητές στη διαχείριση εστιατορίων. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς περιόδου σπουδών τους, οι μαθητές θα μάθουν τα μυστικά του γαστρονομικού κόσμου και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία θέτοντας τις θεωρητικές γνώσεις τους στην πράξη στα εφαρμοσμένα μαθήματα.

Το πρόγραμμα Γαστρονομίας και Μαγειρικών Τεχνών έχει αποκλειστική συνεργασία με τη Le Cordon Bleu International και επωφελείται από τη μακρόχρονη παράδοση γευσιγνωσίας και κατάρτισης του Le Cordon Bleu International. Οι μαθητές λαμβάνουν μαθήματα μαγειρικής τέχνης του προγράμματος υπό την αιγίδα των Le Cordon Bleu Chef Instructors, οι οποίοι παραδίδουν τις τεχνικές Le Cordon Bleu χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό Le Cordon Bleu.

Το προπτυχιακό Πρόγραμμα Γαστρονομίας και Μαγειρικής Τέχνης προσπαθεί να εξοικειώσει τους μαθητές με την επιχειρηματική ζωή μέσω μαγειρικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων καθώς και πρακτικών άσκησης στο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της τετραετούς περιόδου σπουδών τους. Οι φοιτητές μας υποχρεούνται να ολοκληρώσουν 1200 ώρες υποχρεωτικής πρακτικής με 75 εργάσιμες ημέρες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου των δευτεροετών φοιτητών και των κατώτερων ετών τους. Οι πρακτικές έχουν ολοκληρωθεί σε εθνικές ή διεθνείς εταιρείες τροφίμων και ποτών, αξιόπιστα εστιατόρια, ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων, θέρετρα πρώτης κατηγορίας, αεροπορικές εταιρείες ή κρουαζιερόπλοια.

Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των σπουδαστών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο σχεδιασμού, εκκίνησης, ανάπτυξης και διαχείρισης μιας επιχείρησης τροφίμων και ποτών. Το πρόγραμμα θα προσφέρει στους φοιτητές μια ευρεία επιλογή μαθημάτων σχετικά με τις θεμελιώδεις γαστρονομικές πρακτικές, το ψήσιμο και τη ζαχαροπλαστική, την «à la carte» παραγωγή τροφίμων και το κρύο μπουφέ στις μαγειρικές τέχνες, εκθέτοντας τους μαθητές σε μαθήματα διαχείρισης εστιατορίων, υπηρεσίες μάρκετινγκ, λογιστική, χρηματοδότηση, υπολογιστικές τεχνικές λήψης αποφάσεων και ηγεσία από πλευράς διαχείρισης. Οι μαθητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και να χρησιμοποιήσουν τα προτιμώμενα και συνιστώμενα εργαλεία λογισμικού στον κλάδο.

Εφαρμοσμένα γαστρονομικά μαθήματα θα παραδοθούν σε πέντε διαφορετικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης κουζίνας πλήρους εξυπηρέτησης εστιατορίων, γαστρεντερίτιου, κύριας κουζίνας, κουζίνας πολλαπλών χρήσεων και κουζίνας ζύμης, για πρώτη φορά στην Τουρκία. Οι μαθητές μας θα μαγειρέψουν διάφορα πιάτα από όλο τον κόσμο και θα τα εξυπηρετήσουν στους επισκέπτες μας στην αίθουσα δεξιώσεων 80 ατόμων και εστιατόριο 110 ατόμων που προσφέρει εναλλακτικές λύσεις Bistro, Fine Dining και PDR.

Καθώς το πρόγραμμα γαστρονομίας και μαγειρικών τεχνών φιλοδοξεί να προσφέρει στους φοιτητές τόσο θεωρητική όσο και εφαρμοσμένη εκπαίδευση, προσφέρεται στους φοιτητές μια ισχυρή εντολή βασισμένη στα πολυμέσα, δομημένη με ένα ευρύ φάσμα απαιτούμενων και επιλογών μαθημάτων εμπλουτισμένων με περιπτωσιολογικές μελέτες και τομεακά εργαλεία λογισμικού, καθώς και ένα πρόγραμμα διαδραστικής προσομοίωσης, ένα πρόγραμμα και πρακτική εξάσκηση με στόχο την ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Το πρόγραμμα Γαστρονομίας και Μαγειρικής Τέχνης μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τη σχολή του με μεγάλη διεθνή και ακαδημαϊκή εμπειρία. Με την εξαιρετική του ικανότητα, το πρόγραμμα προσπαθεί να προετοιμάσει πτυχιούχους που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και δεξιότητες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να υπηρετήσουν ως σεφ και να αναλάβουν ανώτερες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, ελίτ εστιατόρια ή επαγγελματικά ιδρύματα παραγωγής τροφίμων.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates ... περαιτέρω

As a research university, Özye?in University always opens new horizons and presents new opportunities for students to enable them to discover their true competencies. In a quest to have its graduates stand out and be one step ahead of others, Özye?in offers an innovative education model that adds value to its students. Özye?in University’s primary mission is to prepare its students to be resourceful graduates in the world of business, making sure that they know more than one foreign language, acquire new skills through social activities, continuously develop themselves, expand their global vision before graduation through international internship or exchange programs, and always be at the service of society. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη