Πτυχίο Βιοτεχνολογίας

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Η βιοτεχνολογία είναι η εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας στα ζωντανά όντα και στην κυτταρική ή μοριακή συμπεριφορά τους, προκειμένου να προωθηθούν οι γνώσεις τους και να παραχθούν αγαθά ή υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα πεδίο που συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία τομέων, όπως η ιατρική και η υγεία, η παραγωγή γεωργικών προϊόντων διατροφής, η βιομηχανική παραγωγή και ο τομέας της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα στη βιοτεχνολογία διδάσκει τους σπουδαστές να διερευνούν και να χειρίζονται ζωντανούς οργανισμούς με σκοπό την επινόηση ή τη βελτίωση των προϊόντων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη ισχυρών βασικών έννοιων επιστήμης και παρέχει στους φοιτητές πρακτική κατάρτιση στις τεχνικές της βιοτεχνολογίας. Επιπλέον, ενσωματώνει τα εργαστηριακά και διδακτικά στοιχεία τα οποία με τον συνδυασμό τους συνειδητοποιούν την αρχή της διασύνδεσης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους σπουδαστές για ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο της βιοτεχνολογίας που είναι εξαιρετικά σημαντικός και δυναμικός.

Τα κομμάτια του προγράμματος σπουδών είναι:

 1. Παραγωγή τεχνολογικής κατάρτισης: ανάλυση των κύριων συστατικών των τροφίμων, προσδιορισμός των συστατικών των πρώτων υλών, ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.
 2. Δραστηριότητα αναπαραγωγής: μελέτη του αρχικού υλικού για την επιλογή μικροοργανισμών, φυτών και ζώων. τη μελέτη περιβαλλοντικών παραγόντων σχετικά με τον γονότυπο μικροοργανισμών, φυτών και ζώων, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη παραγωγικότητα τους · η μελέτη των χαρακτηριστικών των μικροοργανισμών αναπαραγωγής, των φυτών και των ζώων, η εξημέρωση των ειδών.
 3. Υπηρεσία-επιχειρησιακή δραστηριότητα: Μετρολογική υποστήριξη της παραγωγής, επεξεργασία προτύπων και πιστοποίηση τους.
 4. Πειραματική έρευνα: η μελέτη ιδιοτήτων και ζωτικών διεργασιών βιολογικών αντικειμένων. τη μελέτη των βιοτεχνολογικών διαδικασιών · σχεδιασμός βιοτεχνολογικών συσκευών και εξοπλισμού.

Στοιχεία του προγράμματος

Το τετραετές πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης, καλύπτοντας 253 ECTS. Τα θεωρητικά μαθήματα κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλες τις περιόδους της ακαδημαϊκής μελέτης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο τύπους εκπαίδευσης: εκπαιδευτικό το οποίο βοηθά τους μαθητές να πετύχουν σε πλήρη κλίμακα θεωρητικά μαθήματα και επαγγελματίες που φέρνουν τους μαθητές σε παραγωγικές παραγωγές.

Βαθμός

Οι σπουδαστές που είναι εγγεγραμμένοι στο Sh. Ualikhanov Kokshetau Κρατικό Πανεπιστήμιο και έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα Bachelor Βιοτεχνολογία θα αποκτήσει ένα πτυχίο στην βιοτεχνολογία.

Προοπτικές καριέρας

Οι βιοτεχνολογικές διεργασίες χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής και της υγειονομικής περίθαλψης, των τροφίμων, του περιβάλλοντος και των καυσίμων. Το πτυχίο της Βιοτεχνολογίας παρέχει πολυεπιστημονική κατάρτιση που προσφέρει προοπτικές απασχόλησης στους τομείς της έρευνας, της ανάπτυξης, της παραγωγής και της διαχείρισης και της προστασίας των δεδομένων, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς.

123634_pexels-photo-2280549.jpegΧουκνίτι Χονγκκούμ / Πεξέλ

Αδεια

Για την είσοδο στο πανεπιστήμιο πρέπει να δώσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 1. Δήλωση προς τον πρύτανη του πανεπιστημίου.
 2. Το πρωτότυπο του εγγράφου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), τεχνικής και επαγγελματικής ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πιστοποιητικό, δίπλωμα κολλεγίου κ.λπ.)
 3. 6 φωτογραφίες (μέγεθος 3x4);
 4. Το ιατρικό πιστοποιητικό μιας φόρμας 086-U (με φωτογραφική απεικόνιση)
 5. Το πρωτότυπο πιστοποιητικό UNT ή CTA.
 6. Το διαβατήριο υγείας (ή το δελτίο εμβολιασμού 063).
 7. Το έγγραφο ταυτότητας και το αντίγραφο (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο).

Σύντομη περίληψη

ΓΛΩΣΣΑ ΟΔΗΓΙΩΝ Αγγλικά / Καζακικά / Ρωσικά
Διάρκεια 4 χρόνια
Αριθμός πιστωτικών μονάδων 253 ECTS
Ωρα έναρξης Φθινοπωρινό εξάμηνο 2020 (Σεπτέμβριος)
Τύπος μελέτης Πλήρης απασχόληση
Ειδικεύσεις Φυσικές επιστήμες
Πεδίο ενδιαφέροντος χημεία, βιολογία, τεχνολογία

Επαφές

Συντονιστής του προγράμματος Επικεφαλής Τμήματος Χημείας και Βιοτεχνολογίας
Νουγκούλ Νουρμουχαμπέτοβα
e-mail: kafedra-himii@kgu.kz
τηλέφωνο: 7 (716) 2255643
Γραφείο Διεθνών Υποθέσεων

Διευθυντής Γραφείου Διεθνών Υποθέσεων
Αλτινάι Αχμέτβο
e-mail: academ.dep.poly@gmail.com
τηλέφωνο: 7 (716) 2721122

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was establish ... περαιτέρω

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was established in 1996. Today Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is a modern, actively developing higher education institution with a worthy tradition, great potential and serious plans for the future. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη