Πτυχίο Βιομηχανικής Σχεδίασης

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Μηχανές καφέ, τηλέφωνα, ιατρικές συσκευές. όλα αυτά πρέπει να είναι «σχεδιασμένα». Κατά το σχεδιασμό αυτών των προϊόντων, πρέπει να ερωτηθούν και να απαντηθούν πολλά ερωτήματα. Τι χρειάζεται ο πελάτης; Πώς ο πελάτης περιμένει το προϊόν να κοιτάξει; Πώς μπορεί να κατασκευαστεί το προϊόν; Ποια υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Πώς μπορεί να δοκιμαστεί εκ των προτέρων; Πώς πρέπει να κυκλοφορήσει στην αγορά;

Το πρόγραμμα σπουδών BSc Industrial Design Engineering σας βοηθά να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για μηχανικούς αναγνώρισης από τις βιομηχανίες σχεδιασμού και μεταποίησης.

Πρόγραμμα συνοπτικά

Ο Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, από τις ιατρικές συσκευές μέχρι τα έπιπλα γραφείου. Ως σχεδιαστής, πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες των χρηστών καθώς και να καθορίσετε τα σωστά υλικά και τις διαδικασίες παραγωγής. Οι μηχανικοί του Βιομηχανικού Σχεδίου εξετάζουν το πώς οι εργασίες τους επηρεάζουν την κοινωνία. Λαμβάνουν αποφάσεις σχεδιασμού που διασφαλίζουν τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα των χρησιμοποιούμενων πόρων χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα ή ο σκοπός του προϊόντος. Είναι σε θέση να ενεργούν σε διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα και έχουν επίγνωση της ανάγκης για ευαισθησία κατά το σχεδιασμό και τη διεκπεραίωση των διεθνών συνόρων.

Τι να περιμένετε από εμάς

Μπορείτε να περιμένετε να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνει ένας επιτυχημένος μηχανικός ταυτότητας. Στην τάξη, κατά τη διάρκεια εργαστηρίων, έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε με διάφορα υλικά όπως το ξύλο, τα μέταλλα και το πλαστικό. Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε από εμάς να μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Επενδύουμε σε σύγχρονα εργαλεία όπως οι 3D εκτυπωτές και οι κόφτες λέιζερ.

Θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξή σας παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη σε όλες τις φάσεις της μελέτης σας. Έχουμε μια πολιτική ανοιχτής πόρτας. η ομάδα του ακαδημαϊκού και υποστηρικτικού προσωπικού μας είναι άμεσα προσιτή.

Τι περιμένουμε από εσάς

Είστε περίεργοι, δημιουργικοί, ακριβείς και έχετε μια κίνηση να δημιουργήσετε; Ενδιαφέρεστε για το σχεδιασμό, την τεχνολογία και τους ανθρώπους; Θέλετε μια σταδιοδρομία που να τις φέρνει μαζί, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα υπάρχοντα προϊόντα ή αναπτύσσοντας νέα προϊόντα; Τότε μπορούμε να σας διδάξουμε να κάνετε συνδέσεις μεταξύ θεωρίας και πρακτικής έτσι ώστε να μπορείτε να τις εφαρμόσετε κατάλληλα για να λύσετε τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν σχεδιάζετε.

Το πιο σημαντικό: κατανοήστε ότι η επιτυχία σας εξαρτάται κυρίως από το επίπεδο προσπάθειας που είστε έτοιμοι να δώσετε στις σπουδές σας.

Ποιο είναι το επίκεντρο του προγράμματος;

Η ολοκληρωμένη διαδικασία σχεδιασμού νέων προϊόντων:

 • Σχέδιο με επίκεντρο τον χρήστη
 • Ανάπτυξη έννοιας
 • Μάρκετινγκ, branding και συμπεριφορά των καταναλωτών
 • Μορφή Μελέτες και αισθητική
 • Παραγωγή μοντέλων σε ξύλο, μέταλλο και πλαστικά
 • Πρωτότυπο κτίριο και δοκιμές
 • Μηχανική και παραγωγή προϊόντων
 • Και φυσικά; την προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη

Τι κάνει το πρόγραμμα μοναδικό;

 • Ένα διεθνές πρόγραμμα διδάσκον στα αγγλικά
 • Ο συνδυασμός του σχεδιασμού και της μηχανικής: σχεδίαση περίπου 60% και μηχανολογία 40%
 • Δεν χρειάζεται χαρτοφυλάκιο για την έναρξη του προγράμματος σπουδών
 • Εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης.

Περιγραφή Μαθήματος

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος σπουδών, θα μάθετε για τη διαδικασία σχεδιασμού νέων προϊόντων. Από την ανάπτυξη ιδεών και τη δημιουργία πρωτοτύπων στην παραγωγή και την εισαγωγή ενός προϊόντος στις αγορές. Έτσι, πρέπει να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αισθητική, οι μέθοδοι παραγωγής, τα υλικά και η έρευνα που εστιάζεται στο χρήστη. Θα αναλύσετε υπάρχοντα προϊόντα και θα μάθετε να σχεδιάζετε και να χτίζετε τα πρωτότυπά σας. Θα μάθετε επίσης τις εμπορικές πτυχές που σχετίζονται με την κυκλοφορία ενός προϊόντος στην αγορά.

Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη

Από την πρώτη μέρα, θα εφαρμόσετε την θεωρία στην πράξη. Κάθε εξάμηνο, εργάζεστε σε ένα τουλάχιστον έργο και μάθετε να εφαρμόζετε τις ιδέες σας χρησιμοποιώντας διαφορετικά μηχανήματα που βρίσκονται στα εργαστήρια σχεδιασμού και μηχανικής, όπως ο CNC laser cutter και οι 3D εκτυπωτές. Θα δοκιμάσετε επίσης να εργάζεστε με ποικίλα υλικά που κυμαίνονται από ξύλο, μέταλλα και πλαστικό.

Πολλά από τα έργα στα οποία εργάζεστε συνεργάζονται με εταιρείες όπως η Canon ή η Philips. Τέτοιες εταιρείες ενδιαφέρονται πάντα για πολύτιμες λύσεις βιομηχανικού σχεδιασμού και συχνά ζητούν από τους μαθητές μας να συνεργαστούν σε ζωντανά έργα αξίας για την εταιρεία.

Πρώτη φάση (έτος 1) Εξάμηνο 1 Γενική εισαγωγή στη Βιομηχανική Σχεδίαση
Εξάμηνο 2 Γενική εισαγωγή στη Βιομηχανική Σχεδίαση
Κύρια φάση (έτος 2 και έτος 3) Εξάμηνο 3 Μελέτη σε βάθος Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Εξάμηνο 4 Μελέτη σε βάθος Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Εξάμηνο 5 (περίπου 5 μήνες) Πρακτική
Εξάμηνο 6 Μικρά (στο Fontys ή σε ένα από τα πανεπιστήμια-εταίρους μας στο εξωτερικό)
Φάση αποφοίτησης (Έτος 4) Εξάμηνο 7 Μελέτη σε βάθος Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Εξάμηνο 8 (περίπου 5 μήνες) Αποφοίτηση πρακτικής γραπτώς πτυχίο σας Bachelors

Πρακτική

Δύο από τα σημαντικά έργα που θα πραγματοποιήσετε κατά τη διάρκεια της μελέτης σας είναι επίσης σε συνεργασία με εταιρείες. Αυτά είναι τα πρακτικά σας στο πέμπτο και το όγδοο εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια αυτών των πρακτικών πρακτικών, θα εργαστείτε σε ένα πρόβλημα σχετικό με το βιομηχανικό σχεδιασμό που θα λύσετε για την εταιρεία. Αυτές οι πρακτικές παρέχουν μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για να εμβαθύνουν τις πρακτικές γνώσεις σας όσο και για να επεκτείνουν τον επαγγελματισμό και το δίκτυό σας.

Διεθνοποίηση

Για να ενισχύσετε τη διεθνή εμπειρία σας, τουλάχιστον μία από τις πρακτικές άσκησης ή ο ανήλικος πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μια χώρα διαφορετική από τη χώρα καταγωγής σας.

Εταιρείες εταίρους

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών σας, έχετε πολλές φορές επαφές με εταιρείες.

 • Έχετε έργα σε συνεργασία με εταιρείες,
 • Έχετε την ευκαιρία να συνδέεστε με εταιρείες κατά τη διάρκεια της καριέρας μας,
 • Και έχετε τόσο την τοποθέτησή σας όσο και την τοποθέτηση σε επιχειρήσεις.

Η Fontys Venlo συνεργάζεται με πολλές μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα ανταλλαγής

Κατά το τρίτο έτος των σπουδών σας, έχετε την ευκαιρία να εξειδικεύσετε μέσω ενός μικρού προγράμματος. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε αυτό το μικρό στο Fontys, σε ένα από τα πανεπιστήμια συνεργατών μας στην Ολλανδία ή σε ένα από τα 125 πανεπιστήμια-εταίρους μας σε όλο τον κόσμο. Κάνοντας το μικρό σας στο εξωτερικό σε ένα από τα πανεπιστήμια συνεργατών μας, σας επιτρέπει να αποκτήσετε περαιτέρω γλωσσικές δεξιότητες και να ζήσετε μια νέα κουλτούρα.

Προοπτικές καριέρας

Ο τομέας των επιχειρήσεων έχει αυξανόμενη ζήτηση για πτυχιούχους BSc στον τομέα της βιομηχανικής σχεδίασης. Μετά την αποφοίτησή σας, θα μπορούσατε, μεταξύ άλλων, να εργαστείτε ως εξής:

 • Προγραμματιστής προϊόντων
 • Σχεδιαστής προϊόντων
 • Σχεδιασμός Μηχανικός
 • Σύμβουλος σχεδιασμού
 • Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης

Φυσικά, έχετε επίσης την ευκαιρία να συνεχίσετε με ένα πρόγραμμα Masters.

Ορισμένες από τις συνεργαζόμενες εταιρείες του προγράμματος Engineering Industrial Design - που αναζητούν άτομα με αυτές τις δεξιότητες - είναι η Philips, η Canon, η Ahrend, η Heras, η Bosch, η Vogels και η VDL.

Απαιτήσεις εισδοχής

Ως υποψήφιος φοιτητής πανεπιστημίου, πρέπει να έχετε δίπλωμα ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που να είναι ισοδύναμο με τα ολλανδικά πρότυπα. Για να γίνουν δεκτοί στο Fontys University of Applied Sciences σπουδαστές πρέπει να είναι επιλέξιμοι για τριτοβάθμια εκπαίδευση με δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης / δίπλωμα γυμνασίου με καλά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει:

 • Για ολλανδούς σπουδαστές: VWO-, HAVO- ή MBO-δίπλωμα
 • Για γερμανούς σπουδαστές: Fachabitur ή Abitur (Fachhochschulreife ή Allgemeine Hochschulreife)
 • Για σπουδαστές άλλων εθνικοτήτων: ανώτατο δίπλωμα γυμνασίου / GCE ή ισοδύναμο π.χ. Βρετανικό Ακαδημαϊκό Γυμνάσιο (GCE A-levels) ή βαθμοί GCSE A, B ή C, Διεθνές Baccalaureate, Γαλλικό Baccalaureat ή Αμερικάνικο Γυμνάσιο ),

Εκτός από το δίπλωμά σας, παρακαλείσθε να παρέχετε επιπλέον ακαδημαϊκά προσόντα, εφόσον υπάρχουν (ειδικά στους τομείς των μαθηματικών και των οικονομικών). Π.χ. πρόσθετα μαθήματα, εργαστήρια, έργα, συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Απαιτήσεις γλώσσας

Για τα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά, η ελάχιστη απαιτούμενη αγγλική γλώσσα απαιτείται στον παρακάτω πίνακα:126668_Skjermbilde2019-11-25kl.19.32.21.png

* Μόνο εάν οι μονάδες «Μιλώντας και γράφοντας» και «Ακρόαση και ανάγνωση» έχουν περάσει επιτυχώς.

Το επίπεδο αγγλικής επάρκειας πρέπει πάντα να πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου για το επιλεγμένο μάθημα Fontys. Η Fontys διατηρεί πάντοτε το δικαίωμα να απαιτεί έλεγχο γλωσσικής επάρκειας για όλες τις κατηγορίες αιτούντων.

Εξαιρέσεις

Ορισμένοι αιτούντες μπορούν να εξαιρεθούν από την υποβολή των αποτελεσμάτων των δοκιμών γλωσσικής επάρκειας:

 • Υποψήφιοι με ολλανδικό δίπλωμα HAVO / VWO
 • Υποψήφιοι ΕΟΧ / ΕΕ με την απαιτούμενη προηγούμενη εκπαίδευση.
 • Οι υποψήφιοι των οποίων η προηγούμενη εκπαίδευση ήταν αγγλικά-διδάσκονται, και έχουν ληφθεί σε μια χώρα στην οποία τα αγγλικά είναι μια επίσημη γλώσσα
 • Οι υποψήφιοι των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η αγγλική

Πώς να εφαρμόσει

Αίτηση για σπουδαστές της ΕΕ / ΕΟΧ
 • Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας www.studielink.nl. Αφού κάνετε την αίτηση, θα λάβετε όλες τις περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αποδοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Το δίπλωμά σας θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Δίπλωμα Fontys για επικύρωση. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3 - 4 εβδομάδες. Αν το Τμήμα Διπλωμάτων Fontys επιβεβαιώσει ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για να γίνετε δεκτοί στη Fontys, θα λάβετε μια (υπό αίρεση) επιστολή αποδοχής.
 • Πρέπει να κανονίσετε να πληρώσετε τα δίδακτρα μέσω του www.studielink.nl.
Αίτηση για φοιτητές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ
 • Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας www.studielink.nl. Μόλις υποβάλετε αίτηση, θα λάβετε όλες τις περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αποδοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Το δίπλωμά σας θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Δίπλωμα Fontys για επικύρωση. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3 - 4 εβδομάδες. Αν το Τμήμα Διπλωμάτων Fontys επιβεβαιώσει ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για είσοδο στη Fontys, θα λάβετε (υπό αίρεση) επιστολή αποδοχής και επιστολή πληρωμής.
 • Μόλις λάβουμε την πληρωμή των αμοιβών διδασκαλίας, θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία θεώρησης.
 • Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι σε περίπτωση που ακυρώσετε την εγγραφή σας μετά την είσοδό σας, δεν είναι πάντοτε δυνατό να επιστρέψετε τέλη π.χ. για κράτηση διαμονής ή αίτησης θεώρησης.
Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

Οι σπουδαστές της ΕΕ:

 • Σεπτέμβριο πρόσληψη
 • Αίτηση - Υποβολή εγγράφων εισδοχής - Προμήθεια διδάκτρων στο Studielink: 1η Αυγούστου

Φοιτητές εκτός ΕΕ:

 • Σεπτέμβριο πρόσληψη
 • Αίτηση - Υποβολή εγγράφων εισδοχής - Προμήθεια διδάκτρων στο Studielink: 1η Ιουνίου
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Διαβάστε Λιγότερα
Αϊντχόβεν , Tilburg , Venlo + 2 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη