Πτυχίο Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Αφού έχετε εγγραφεί στο πρόγραμμα σπουδών Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός του πτυχιούχου, θα αποκτήσετε το βασικό θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο για το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και θα αποκτήσετε τις αντίστοιχες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες. Η αποφοίτησή σας από το πρόγραμμα σπουδών Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού σας παρέχει το δίπλωμα που σας δίνει τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για περαιτέρω αρχιτεκτονικές μελέτες και θα έχετε το δικαίωμα να συνεργαστείτε σε έργα αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού υπό την επίβλεψη σε στούντιο αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Αυτό βεβαίως σας επιτρέπει να σπουδάσετε αρχιτεκτονική ή / και πολεοδομία στο μεταπτυχιακό επίπεδο της Σχολής Αρχιτεκτόνων καθώς και σε σχετικά προγράμματα σπουδών σε άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Η ουσία της μελέτης είναι η μάθηση βασισμένη στο έργο που εκτελείται στα Design Studios, όπου οι σπουδαστές εφαρμόζουν τις γνώσεις που αποκτώνται σε θέματα όπως τα Βασικά των Δομών και της Τεχνολογίας, η Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, η Τυπολογία, ο Αστικός Σχεδιασμός, η Αποκατάσταση Μνημείων και Ιστορικών Χώρων, Αειφορία, Σχεδιασμός Εσωτερικών και Καθολικός Σχεδιασμός. Για να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν την αίσθηση της αισθητικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και να τους προετοιμάσουν για αρχιτεκτονική πρακτική, το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μαθήματα τέχνης (σχεδίαση και 3D πλινθοποιία) και μαθήματα σε διάφορες εφαρμογές λογισμικού CAD και BIM.

Τα πρώτα τρία χρόνια σπουδών απαρτίζονται από υποχρεωτικά μαθήματα. Ωστόσο, κατά το τέταρτο έτος, μπορείτε να επιλέξετε από εννέα θεματικές ενότητες με τα Design Studios ή μπορείτε να επωφεληθείτε από την ανταλλαγή σπουδών και τη μελέτη στο εξωτερικό στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανταλλαγής κινητικότητας Erasmus +. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής επωφελείται από συμφωνίες εταιρικής σχέσης με περισσότερα από πενήντα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Οι εργασίες για την τελική διπλωματική εργασία συνοδεύονται από ένα θεωρητικό σεμινάριο και το αποτέλεσμα είναι ένα αρχιτεκτονικό ή αστικό σχέδιο. Στο έργο του Bachelor σας, θα δείξετε την ικανότητα να γράφετε τεκμηρίωση έργου σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού - από τα προκαταρκτικά σχέδια και τα σχέδια μέχρι τα έργα υλοποίησης.

architecture, building, house

Δωρεάν-Φωτογραφίες / pixabay

Ευκαιρίες απασχόλησης

Ως πτυχιούχος πανεπιστημίου, είστε κατάλληλος για την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών σχεδίων και την υλοποίηση των έργων για απλές κατασκευές ανεξάρτητα. Όταν εποπτεύεστε από έναν εξουσιοδοτημένο αρχιτέκτονα, θα είστε σε θέση να αναπτύξετε αρχιτεκτονικά έργα μεγάλης κλίμακας, καθώς και σχέδια και σχέδια αστικού σχεδιασμού. Επιπλέον, θα είστε κατάλληλοι για κατώτερες θέσεις στην κρατική και περιφερειακή διοίκηση και για διαφορετικές δημιουργικές, τεχνικές και επιχειρηματικές θέσεις στον κατασκευαστικό κλάδο και πέραν αυτού. Οι πτυχιούχοι επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με βάση τα αποτελέσματα, τα ενδιαφέροντα και τις αποδεδειγμένες προσπάθειές σας, μπορείτε να ενισχύσετε την αφοσίωσή σας μέσω στενής συνεργασίας με εξειδικευμένους αρχιτέκτονες για την ανάθεση καθηκόντων και / ή την εξυπηρέτηση της πρακτικής σας σε ένα αρχιτεκτονικό στούντιο.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου υποστηρίζει επίσης μια διεπιστημονική εκκολαπτήριο εκκίνησης, όπου οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους, να σχεδιάσουν και να εργαστούν κάτω από την στενή εποπτεία των μέντορων τόσο από το ακαδημαϊκό όσο και από την πρακτική. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα οικείο περιβάλλον και να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη καριέρα.

Προθεσμίες εφαρμογής

31 Μαΐου 2020

Δίδακτρα

Φοιτητές που σπουδάζουν στην αγγλική γλώσσα: 3.500 € ετησίως

Σχετικά με το σχολείο

Γιατί η Σχολή Αρχιτεκτονικής της STU στη Μπρατισλάβα;

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής είναι μία από τις επτά σχολές του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα (εφεξής συντομογραφία STU, από τη Σλοβακική "Slovenská technická univerzita"). Είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή αρχιτεκτονικής στη Σλοβακία. οι αρχές της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης χρονολογούνται από το ακαδημαϊκό έτος 1946/1947 και σχετίζονται με το πεδίο σπουδών Πολιτική Μηχανική.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής σήμερα είναι ένας δημιουργικός και ανταγωνιστικός φορέας με ανοιχτό μυαλό προσωπικό και εκμεταλλεύεται με επιτυχία τις δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ειδικά μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus Plus, η σχολή προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής με περισσότερα από 50 ιδρύματα-εταίρους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής σπουδάζουν στο εξωτερικό, καθώς και διεθνείς φοιτητές, φθάνουν για σπουδές στη Σχολή Αρχιτεκτονικής. Ταυτόχρονα, 29 σπουδαστές από το εξωτερικό ήρθαν να σπουδάσουν στη Σχολή Αρχιτεκτονικής.

Οι καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτονικής είναι σημαντικές προσωπικότητες που δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί και ερευνητές. οι περισσότεροι από αυτούς είναι ενεργοί ασκούντες αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι ή βιομηχανικοί / κατασκευαστές προϊόντων και γραφικών / μαρκών. Τα βραβεία και τα βραβεία, καθώς και η αναγνώριση και οι επαφές που διασχίζουν τα σύνορα της Σλοβακίας, είναι η καλύτερη απόδειξη των ιδιοτήτων τους.

Εκτός από τους εθνικούς εμπειρογνώμονες, η FA STU έχει επίσης καλέσει ξένους καθηγητές από το εξωτερικό: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) είναι απλά μερικοί από τους πολυάριθμους σημαντικούς ξένους εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που έχουν επισκεφτεί τη Σχολή μέχρι στιγμής. Η διεθνής συμμετοχή της Σχολής αντανακλάται από τη συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και τη συμμετοχή σε πολυεθνικά προγράμματα στη Σλοβακία και στο εξωτερικό.

Ως μια από τις μικρότερες μητροπόλεις στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η ζωντανή πόλη της Μπρατισλάβα αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα προσιτό μέρος για τους διεθνείς φοιτητές και ταξιδιώτες. Χάρη στη γεωγραφική της θέση στην Κεντρική Ευρώπη, είναι η πύλη προς την Ευρώπη. Θα απολαύσετε τη γειτνίαση με τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, την Πράγα με τέλειες συνδέσεις. Η κοινή ιστορία και οι κοντινές αποστάσεις είναι κοινές σε αυτές τις πρωτεύουσες και παρέχουν πολλές ευκαιρίες για πολιτιστικές, κοινωνικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Οι εξαιρετικές συνδέσεις λεωφορείων και σιδηροδρόμων από τη Μπρατισλάβα, καθώς και η εύκολη πρόσβαση στη Μπρατισλάβα και το αεροδρόμιο της Βιέννης προσφέρουν φθηνές συνδέσεις με μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Τι κάνουμε και πώς;

Αν ψάχνετε για τη μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή αρχιτεκτονικής στη Σλοβακία, με τη Σχολή Αρχιτεκτονικής ως αναπόσπαστο τμήμα του Σλοβακικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβα, πρόκειται να φτάσετε στο σωστό σημείο.

Μπορείτε να μελετήσετε εδώ Αρχιτεκτονική και Αστική Σχεδίαση, Βιομηχανική και Σχεδίαση Προϊόντων. Ο χαρακτήρας αυτών των μελετών έχει καθορίσει τη βασική εκπαιδευτική στρατηγική της Σχολής και συγκεκριμένα την εστίασή της στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών και την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απρόβλεπτες προκλήσεις του μέλλοντος, τις οποίες κάθε πτυχιούχος δεν έχει ακόμη συναντήσει. Η μάθηση βασισμένη στο έργο, η οποία διεξάγεται από εμπειρογνώμονες με ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο και έργα που συντονίζονται σε στενή συνεργασία με την πρακτική, παρέχει μια πιστή προσομοίωση της πραγματικής εμπειρίας.

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής προσφέρει επίσης τις δυνατότητες εστιασμένης εργασίας στο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην καρδιά της πόλης Banská Štiavnica της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο αυθεντικό ιστορικό σπίτι (που στην πραγματικότητα αποκαθίστανται από τους φοιτητές) η Σχολή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 μαθητές και 10 μέλη προσωπικού κατά τη διάρκεια εργαστηρίων ή εξειδικευμένων μαθημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Όταν έρχονται πιο κοντά στην πρακτική, οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα τοπικών και διεθνών διαγωνισμών. Η ποιότητα του σχολείου επιβεβαιώνεται κυρίως από τα επιτεύγματα των μαθητών. Η Αρχιτεκτονική Σχολή μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες των φοιτητών σε διάφορους τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής-αστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού (π.χ. Βραβεία Inspireli, Xella, Isover, Εθνικό βραβείο για το σχεδιασμό, ABF Slovakia για το καλύτερο έργο του πτυχιούχου, για το καλύτερο πτυχίο) και πολλοί άλλοι.

Με μια τέτοια νοοτροπία, στοχεύουμε στην πολύπλοκη προετοιμασία των σπουδαστών μας στον τομέα των σκληρών δεξιοτήτων καθώς και των μαλακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της επικείμενης Βιομηχανίας 4.0.

Ωστόσο, η καλή εκπαίδευση δεν αρκεί. Προσπαθούμε πρώτα να δημιουργήσουμε μια κοινότητα. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής παρέχει πλούσια κοινωνική, ερευνητική, ακαδημαϊκή και αθλητική ζωή. Έχουμε μακρά παράδοση στη διοργάνωση του μεγαλύτερου δημόσιου μας εκδηλώματος - Νύχτα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού. Πολλά από τα γεγονότα προετοιμάζονται για σπουδαστές από μαθητές - για παράδειγμα, Manifest (τα πρώτα μας χρόνια καλωσορίζουμε θερμά τους νέους συναδέλφους τους). Ακολουθούν ανοιχτές μέρες, εκθέσεις σπουδαστών καθώς και επαγγελματίες που παρουσιάζουν το έργο τους, το Σαββατοκύριακο τραπεζιού, κ.λπ. και τελειώνουν με πολλές τοπικές αρχιτεκτονικές, σχεδιασμό, φεστιβάλ τέχνης και αγορές (όπως η Urban Market), η Σχολή Αρχιτεκτονικής απολαμβάνει λόγω της στρατηγικής του θέσης κοντά στο κέντρο της Μπρατισλάβα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... περαιτέρω

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη