Πτυχίο Αγγλικών Σπουδών

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα Αγγλικών Σπουδών συνδυάζει την ακαδημαϊκή μελέτη της λογοτεχνίας και της γλωσσολογίας, οδηγώντας τελικά σε εξειδίκευση σε έναν από αυτούς τους κλάδους. Μέσω της έρευνας και της κριτικής σκέψης σχετικά με τα κείμενα πολλών εποχών και ειδών, θα μάθετε να αναπτύσσετε, να διατυπώνετε και να υπερασπίζεστε τις ιδέες σας με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Παρόλο που όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά και απαιτούν επίπεδο επάρκειας συγκρίσιμο με εκείνο που αναμένεται σε ένα πανεπιστήμιο σε μια αγγλόφωνη χώρα, θεωρούμε ότι το διαφορετικό γλωσσικό και πολιτισμικό υπόβαθρο των μαθητών μας αποτελεί έναν εμπλουτισμό. Από το ξεκίνημά της το 2007, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει φοιτητές από όλο τον κόσμο, με 40 διαφορετικές πρώτες γλώσσες σε μια μόνο χρονιά. Το Malmö είναι η ίδια μια ζωντανά κοσμοπολίτικη πόλη με τα αγγλικά ως μια από τις πολλές γλώσσες που ομιλούνται εδώ.

Τι είναι οι Αγγλικές μελέτες;

Οι αγγλικές μελέτες αντικατοπτρίζουν την έρευνα της σχολής μας και το εύρος της τρέχουσας υποτροφίας. Όπως συμβαίνει στη σουηδική τριτοβάθμια εκπαίδευση, το πρόγραμμα Bachelor περιλαμβάνει γλωσσικά και λογοτεχνικά συστατικά, με σχολή ειδικευμένη είτε στην πειθαρχία. Αυτός ο συνδυασμός ενθαρρύνει μια εξελιγμένη συνείδηση του πώς η δομή και η γλώσσα χρησιμοποιείται σε μια σειρά κοινωνικών πλαισίων.

Η γλώσσα είναι η κύρια μορφή επικοινωνίας μας: κυρίως χρησιμοποιούμε την χωρίς κόπο, χωρίς να γνωρίζουμε την πολυπλοκότητα και τη μοναδικότητά της. αλλά η γλωσσολογία έχει ως στόχο να καταλάβει πώς λειτουργεί, μέσω της γραμματικής, της φωνητικής και της σημασιολογίας, και χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η γλωσσολογία των κορμών και η κριτική ανάλυση του λόγου. Θα μάθετε να κάνετε λεπτομερείς αναλύσεις των γλωσσικών δεδομένων και να εξετάσετε κοινωνικά σημαντικές πτυχές της χρήσης της γλώσσας, να εξηγήσετε πώς επικοινωνεί με τις ιδέες, ασκεί δύναμη και δημιουργεί αλληλεγγύη.

Η λογοτεχνία είναι γραμμένη για να διασκεδάσει. αλλά μπορεί και να διαμορφώσει την κοινωνία; Οι λογοτεχνικές σπουδές στοχεύουν να σας εξοικειώσουν με την ποίηση, το δράμα και την πεζογραφία από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, ενισχύοντας την κατανόησή σας για τον τρόπο κατασκευής των κειμένων, τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε σε αυτά και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με ιστορικά πλαίσια και άλλες τέχνες. Χρησιμοποιώντας μια σειρά κρίσιμων πλαισίων, θα μάθετε να συνδέετε λεπτομέρειες κειμένου με θέματα όπως η ταυτότητα, η ομορφιά και η πολιτική.

Η διδασκαλία μας επικεντρώνεται στη συμμετοχή των σπουδαστών και στην παραγωγή. Σε διαλέξεις, γραπτές εργαστήρια, σεμινάρια και εποπτεία, θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα δημιουργικά και κριτικά. Θα διαβάσετε, θα συζητήσετε, θα αναλύσετε και θα γράψετε σε διάφορες ομιλίες και είδη. Τα μαθήματα ακαδημαϊκής γραφής θα σας καθοδηγήσουν σε επίσημο γράψιμο και μπορείτε να επιλέξετε να αναπτύξετε τη δική σας εργασία σε μαθήματα επιλογής Creative Writing. Άλλα μαθήματα περιλαμβάνουν την εκμάθηση μέσω της πράξης, την απόκτηση γνώσης για μορφές και τεχνικές, δοκιμάζοντάς τα για τον εαυτό σας.

Διεθνής ρύθμιση

Η αγγλική γλώσσα στο Malmö βρίσκεται σε ένα διεθνές πλαίσιο, αντλώντας ένα πολιτιστικά διαφορετικό φοιτητικό σώμα στη πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σουηδίας. Το αγγλικό είναι το lingua franca τόσο μέσα και έξω από την τάξη, καθώς και για πλοήγηση και κοινωνικοποίηση στο Malmö.

Το όραμα του Malmö

Malmö University προβλέπει έναν κόσμο όπου η ποικιλομορφία, η γνώση και η δημιουργικότητα χρησιμοποιούνται για μια βιώσιμη κοινωνία. Οι αγγλικές μελέτες βοηθούν αυτό με την κατάρτιση των μαθητών να είναι κριτικά αφοσιωμένοι πολίτες. Καθώς η γλώσσα είναι το μέσο της κοινωνικής οργάνωσης, βλέπουμε τις αναλυτικές δεξιότητες που επεξεργάζονται στις αγγλικές μελέτες ως απαραίτητες για μια δημοκρατική πολιτεία.

Καριέρα

Οι φοιτητές μας αποκτούν δεξιότητες που εφαρμόζονται σε μια σειρά σταδιοδρομιών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης (δημοσιογραφία, εκδόσεις, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ταινίες), διδασκαλία, επιχειρήσεις και διοίκηση. Θα μάθετε να αναλύετε, να αξιολογείτε και να δημιουργείτε κείμενα - μεταβιβάσιμες δεξιότητες που αναγνωρίζονται από εργοδότες που εκτιμούν σαφή επιχειρήματα, λογική ανάλυση, προσεκτική διαχείριση σύνθετων πληροφοριών, δημιουργικές λύσεις και πρωτοβουλία στην έρευνα. Το BA παρέχει μια ισχυρή βάση για μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία ή τη λογοτεχνία, το δημιουργικό γράψιμο, τη διδασκαλία και άλλους τομείς.

Δομή

Το Bachelor in English Studies είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της σύγχρονης αγγλικής υποτροφίας, ενώ ταυτόχρονα αντανακλά τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της σχολής της. Το πρόγραμμα είναι επομένως σχεδιασμένο γύρω από τις τρέχουσες αντιλήψεις της θεωρίας και της πρακτικής της γλώσσας και της λογοτεχνίας στις διάφορες κοινωνικές της μορφές.

Στη γλωσσολογία, δίνουμε έμφαση σε τομείς όπως η φωνητική, η κοινωνιογλωσσολογία, η σημασιολογία, η πραγματιστική και η ανάλυση του λόγου, καθώς επίσης και ο τρόπος με τον οποίο η αγγλική γλώσσα έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Στις λογοτεχνικές σπουδές, η εστίαση είναι η μελέτη της πολιτισμικής παραγωγής γενικότερης γλώσσας, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εστίασης στην αφήγηση, των σχέσεων μεταξύ κειμένου και εικόνας και της λογοτεχνικής και πολιτιστικής θεωρίας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εξέταση των λειτουργιών εξουσίας στη χρήση της γλώσσας με ιδιαίτερη έμφαση στο φύλο, την τάξη και την εθνότητα / φυλή, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία και η αισθητική συμβάλλουν στις σύγχρονες αντιλήψεις του κόσμου. Αυτός ο συνδυασμός θεμάτων και προοπτικών επιτρέπει στον σπουδαστή να αναπτύξει μια εξελιγμένη κριτική συνείδηση και μια συνειδητοποίηση των τρόπων με τους οποίους η δομή και η χρήση της γλώσσας χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς σε μια σειρά περιπτώσεων. Αυτά τα πλαίσια περιλαμβάνουν, εκτός από τη λογοτεχνία, την οπτική επικοινωνία, την τέχνη, τη μουσική, τη διαφήμιση και την κάλυψη των αναδυόμενων παγκόσμιων τεχνολογικών πολιτισμών του αγγλόφωνου κόσμου.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στη γραπτή και προφορική παραγωγή του μαθητή και προσφέρει στον μαθητή την επιλογή να συμπεριλάβει τις τέχνες του θεάματος και τη δημιουργική γραφή στο πρόγραμμα σπουδών, συνδυάζοντας έτσι την κριτική και δημιουργική σκέψη. Οι σπουδαστές των αγγλικών σπουδών αποκτούν δεξιότητες που ισχύουν για ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών σταδιοδρομίας, συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας, των μέσων ενημέρωσης (μοντάζ, εκδόσεις, δημοσιογραφία, διαφήμιση, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ταινία κ.λπ.), καθώς και επιχειρήσεις και διοίκηση. Οι μαθητές μαθαίνουν να αναλύουν, να αξιολογούν και να δημιουργούν ένα ευρύ φάσμα κειμένων. Αυτές οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες αναγνωρίζονται από τους εργοδότες που αποδίδουν μεγάλη αξία στην κατασκευή των ρητών επιχειρημάτων. η λογική παρουσίαση και ανάλυση ιδεών. την παραγωγή δημιουργικών λύσεων. η αρμόδια διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων πολύπλοκων πληροφοριών · και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Το πρόγραμμα παρέχει την κατάλληλη βάση για τις μεταπτυχιακές σπουδές στην αγγλική γλώσσα, τη δημιουργική γραφή, τη διδασκαλία και άλλους τομείς, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Τα μαθήματα και τα προγράμματα σπουδών του πρώτου κύκλου αναπτύσσουν:

 • η ικανότητα των σπουδαστών να κάνουν ανεξάρτητες και κριτική εκτιμήσεις ·
 • η ικανότητα των μαθητών να προσδιορίζουν, να διατυπώνουν και να επιλύουν προβλήματα αυτόνομα, και
 • την ετοιμότητα των σπουδαστών να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στην επαγγελματική ζωή.

Εκτός από τις γνώσεις και δεξιότητες στα αγγλικά, οι μαθητές αναπτύσσουν την ικανότητα:

 • να συλλέγουν και να ερμηνεύουν πληροφορίες σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
 • να παραμείνετε ενήμεροι για την ανάπτυξη της γνώσης. και
 • να γνωστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν διαθέτουν ειδικές γνώσεις στα αγγλικά.

Γνώση και κατανόηση
Προκειμένου να λάβει πτυχίο Bachelor in English Studies, ο φοιτητής:

 • επιδεικνύουν γνώση και κατανόηση στον κύριο τομέα σπουδών τους, όπως: γνώση του πειθαρχικού πλαισίου του πεδίου, κατανόηση των εφαρμοστέων μεθοδολογιών στον τομέα, εξειδικευμένη μελέτη σε κάποια πτυχή του πεδίου, και συνειδητοποίηση των σημερινών ερευνητικών θεμάτων.

Αρμοδιότητες και δεξιότητες
Προκειμένου να λάβει πτυχίο Bachelor in English Studies, ο φοιτητής:

 • αποδεικνύουν την ικανότητα να αναζητούν, να συλλέγουν, να αξιολογούν και να ερμηνεύουν κριτικά τις σχετικές πληροφορίες για ένα διατυπωμένο πρόβλημα, καθώς και την ικανότητα να συζητούν με κριτικό πνεύμα τα φαινόμενα, τα θέματα και τις καταστάσεις.
 • αποδεικνύουν την ικανότητα να εντοπίζουν, να διατυπώνουν και να επιλύουν προβλήματα αυτόνομα και να ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους μέσα σε προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια.
 • να επιδεικνύουν την ικανότητα να παρουσιάζουν και να συζητούν πληροφορίες, προβλήματα και λύσεις στην ομιλία και τη γραφή, καθώς και σε διάλογο με διαφορετικά ακροατήρια · και
 • αποδεικνύουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργάζονται αυτόνομα στον κύριο τομέα σπουδών τους.

Αξιολόγηση και προσέγγιση
Προκειμένου να λάβει πτυχίο Bachelor in English Studies, ο φοιτητής:

 • να επιδεικνύουν την ικανότητα να κάνουν αξιολογήσεις στον κύριο τομέα σπουδών τους, να ενημερώνονται από σχετικά πειθαρχικά, κοινωνικά και δεοντολογικά ζητήματα.
 • καταδεικνύουν τη συνειδητοποίηση του ρόλου της γνώσης στην κοινωνία και την ευθύνη του ατόμου για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η γνώση · και
 • αποδεικνύουν την ικανότητα προσδιορισμού των αναγκών για περαιτέρω γνώση και συνεχιζόμενη μάθηση.
Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place.

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη