Το διετές πρόγραμμα BFA προσφέρει μια ολοκληρωμένη γείωση στο σύγχρονο κόσμημα και στολίδι σώματος σε εκείνους χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή κατοχή των δεξιοτήτων λήψης κοσμημάτων σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μάθημα ξεκινά με παραδοσιακές τεχνικές και δεξιότητες στην κατασκευή και το σχεδιασμό κοσμημάτων και στη συνέχεια εισάγει τους μαθητές σε νέες τεχνολογίες, δημιουργική χρήση των πόρων, και υλικό έκφραση για την πρωτοτυπία στο σχεδιασμό.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε έξι μαθήματα διάρκειας 14 εβδομάδων που παρέχουν, μέσω μιας διεγερτικής αλλά οργανικής διαδικασίας πλήρους εμβάπτισης, έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρακτικών και θεωρητικών αρχών.

Στο πνεύμα της φιλοσοφίας της Αλχημείας, το πρόγραμμα καλλιεργεί μια προσέγγιση μάθησης που συνδυάζει τη θεωρητική, την ρεαλιστική και τη βιωματική με σκοπό την ανάπτυξη εμπιστοσύνης, δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και φαντασίας. Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε μαθητή ξεχωριστά, με καθηγητές που παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και βασίζεται σε ποικίλες διαφορετικές επαγγελματικές εμπειρίες, όπως προσεκτικά επιλεγμένα ταξίδια μελέτης τόσο σε τοπικό όσο και στο εξωτερικό.

Τα δύο αυτά έτη μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα αυτόνομο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται να επιτύχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα υψηλού επιπέδου ή / και να προετοιμαστούν για την αποδοχή σε πρόγραμμα μάστερ στο σχεδιασμό κοσμημάτων.


Οι βασικοί τομείς σπουδών είναι οι εξής:

Πρώτος χρόνος

Ιστορία της τέχνης - Αυτά τα μαθήματα δίνουν μια γενική εικόνα της ιστορίας της τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή τέχνη και κοστούμια. Η γνώση αυτών των θεμάτων είναι απαραίτητη για την εργασία ως σχεδιαστής και κοσμηματοπώλης. Τα μαθήματα θα επιτρέψουν στους μαθητές να αναπτύξουν κριτική και περιγραφική γλώσσα για την ιστορία του σχεδιασμού. Παρέχει επίσης την ευκαιρία να αμφισβητήσουμε τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την προσωπική κατανόηση αντικειμένων, αντικειμένων και περιβάλλοντος, με επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και άλλα ιστορικά περιβάλλοντα.

Gemology - Gemmology για τους κοσμηματοπωλεία δίνει μια εισαγωγή στον κόσμο των πετρών που χρησιμοποιούνται στο κόσμημα. Οι μαθητές θα μάθουν για τα χαρακτηριστικά των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, την προέλευσή τους, την αγορά και τη συμβολική τους αξία, την ιστορία της κοπής πέτρας και την πιθανή σύγχρονη χρήση στην παραγωγή κοσμημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ηθική ερώτηση σχετικά με τη χρήση και την εξόρυξη πολύτιμων λίθων.

Η Δημιουργική Διαδικασία - Αυτά τα μαθήματα είναι τα πρώτα βήματα στη δημιουργία, ανάπτυξη και επικοινωνία δημιουργικών ιδεών μέσα από μια ποικιλία οπτικών φαινομένων, στυλ παρουσίασης και καλλιτεχνικής παραγωγής. Η αναζήτηση έμπνευσης για την ανάπτυξη μεμονωμένων έργων, η μεταφορά ιδεών από ένα μέσο σε άλλο θα οδηγήσει στην απόκτηση και εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που παρουσιάζονται σε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο εργασιών στο τέλος του έτους. Τα μαθήματα εισάγουν τους μαθητές σε μεθοδολογικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στην κριτική ανάλυση της παραγωγής, της αντιπροσώπευσης και της κατανάλωσης του σχεδιασμού και της υλικής κουλτούρας και θα ενθαρρύνουν μια ιστορικά συνειδητή προσέγγιση για την κατανόηση του σχεδιασμού και της υλικής κουλτούρας τον περασμένο αιώνα.

Goldsmith and Jewellery Lab - Αυτά τα μαθήματα είναι η βάση της κατασκευής κοσμημάτων και θα διδάξουν τις βασικές τεχνικές για την εργασία με μέταλλο. Η ικανότητα στις πρακτικές δεξιότητες επιτυγχάνεται με την επανάληψη και εξοικείωση με μια διαδικασία, ένα υλικό ή μια τεχνική που απαιτεί σημαντικό χρόνο και δέσμευση στο εργαστήριο και στο στούντιο. Ειδικότερα, παρέχεται στους φοιτητές τα μέσα να χρησιμοποιήσουν τις βασικές τεχνικές γνώσεις και τις εργαστηριακές δεξιότητες για την κατασκευή κοσμημάτων, να μάθουν να εργάζονται με ασφάλεια και κατάλληλα με εξειδικευμένα μηχανήματα και εξοπλισμό και να αρχίζουν να κατανοούν τις ιδιότητες και τις ιδιότητες των υλικών και των τελειωμάτων.

Τεχνολογία - Αυτή η ενότητα είναι μια θεωρητική και πρακτική πορεία της μεταλλουργίας. Οι μαθητές θα αποκτήσουν μια βασική ιδέα της φυσικής και χημικής συμπεριφοράς των μεταλλικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται συνήθως στα κοσμήματα, τις διαμεταλλικές ενώσεις τους και τα κράματά τους. Το μάθημα δίνει τις απαραίτητες και περιεκτικές περιγραφές των θεμάτων που σχετίζονται με τη χημεία για τα μεταλλικά στούντιο και προσφέρει οδηγίες στην φυσική της χρήσης υλικών που είναι τόσο αυστηρή όσο και πρακτική. Παρέχει επίσης την απαραίτητη κατανόηση των μαθηματικών τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διερεύνηση των υλικών που σχετίζονται με την πρακτική του κοσμήματος.

Κοσμήματα Σχεδιασμός - Freehand σχεδίαση και ακουαρέλα για κοσμήματα είναι στο επίκεντρο αυτής της μονάδας, ενθαρρύνοντας ένα υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας, καθώς και μια συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες φοιτητής οδηγεί και τα προσωπικά αναπτυξιακά έργα. Παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να διερευνήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες σε συγκεκριμένες πτυχές του σχεδίου, ώστε να επικοινωνούν επιτυχώς με ιδέες και ιδέες σχεδίασης. Οι φοιτητές θα διερευνήσουν τη χρήση διαφόρων μέσων, τεχνικών και διαδικασιών για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη γείωση στη χρήση του σχεδίου ως μέσο οπτικής επικοινωνίας.

3D Πρωτότυπα - Χειροποίητα, τρισδιάστατα πρωτότυπα βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του μαθήματος. Η κατασκευή πρωτοτύπων και η χρήση διαφορετικών υλικών και τεχνικών συμβάλλουν στην απεικόνιση και μετάφραση ιδεών σε φυσικές τρισδιάστατες παραστάσεις. Εκτός από την εξερεύνηση διαφόρων υλικών, μορφών και των ιδιοτήτων τους, οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητες στη δημιουργία και χρήση τρισδιάστατων μοντέλων χρήσιμων σε διάφορα στάδια μιας διαδικασίας σχεδιασμού.

Δεύτερη χρονιά

Ιστορία κοσμημάτων - Η ιστορία του κοσμήματος από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα διερευνάται σε αυτό το μάθημα. Εξετάζει τους ιστορικούς παράγοντες που έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει τη σύγχρονη πρακτική του σχεδιασμού και πώς η γνώση της ιστορίας του σχεδιασμού ενημερώνει τις θεωρητικές προσεγγίσεις και τις στιλιστικές αποφάσεις των σημερινών σχεδιαστών. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους σχεδιαστές / κατασκευαστές να εκτιμήσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνεται η σύγχρονη δουλειά. Το μάθημα έχει επίσης ως στόχο να αναπτύξει ένα κριτικό λεξιλόγιο για τους μαθητές μέσω οπτικής και κειμένου κριτικής ανάλυσης.

Στρατηγικές δημιουργικής ανάπτυξης - Εργαστήρια για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να πραγματοποιούν τις σπουδές τους με πιο εξατομικευμένο και ανεξάρτητο τρόπο. Αυτά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία προσδιορισμού μιας προσωπικής κατεύθυνσης σχεδιασμού μέσω της επιλογής και της επακόλουθης έρευνας συγκεκριμένων πτυχών του σχεδιασμού και των τεχνικών κοσμημάτων. Οι σπουδαστές αρχίζουν να διεξάγουν τη δική τους έρευνα και με καθοδήγηση από εξειδικευμένο προσωπικό και αναπτύσσουν επαγγελματική στάση απέναντι στο έργο τους. Οι σπουδαστές καλούνται να αναπτύξουν συστήματα και μεθόδους για τη δημιουργία Συμβολαίων Μάθησης Φοιτητών που θα τους επιτρέψουν να καθορίσουν με σαφήνεια τους προσωπικούς στόχους και τα αποτελέσματα, μέσα στο γενικό πλαίσιο του προγράμματος, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη μαθησιακή εμπειρία τους. Στόχος είναι επίσης να ενθαρρυνθεί το υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας της σκέψης, καθώς και η συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των φοιτητών και σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης.

Εργαστήριο Goldsmithing / Jewellery Advanced - Προηγμένες τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων όπως οι μεντεσέδες, τα πώματα και το προηγμένο πέτρωμα τοποθετούνται σε αυτό το μάθημα. Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τη μαθησιακή διαδικασία στην τεχνική κατασκευή κοσμημάτων, με τις πιο προηγμένες τεχνικές συνδυασμού και φινιρίσματος. Θα μάθουν τις βασικές έννοιες της πέτρας και θα εξερευνήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους της Φλωρεντίας στην κατασκευή κοσμημάτων και τη σχετική τεχνολογία, προετοιμάζοντάς την να εισέλθει στον κόσμο της μεταλλουργίας ως ικανός και σίγουρος σχεδιαστής / κατασκευαστής με μια καριέρα στον κλάδο των κοσμημάτων και των συναφών σχέδιο.

Προηγμένη τεχνολογία - Η τεχνολογία υλικών, οι διαδικασίες παραγωγής και η βιομηχανική ανάπτυξη στη μεταλλουργία αποτελούν τον πυρήνα αυτού του μαθήματος. Σκοπός είναι να αποκτήσουν συγκεκριμένη τεχνική κατανόηση των εξειδικευμένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων, όχι μόνο για τα παραδοσιακά σκάφη αλλά και για τη σύγχρονη βιομηχανική κατασκευή. Το μάθημα θα καλύψει τις χημικές και φυσικές ιδιότητες των νέων υλικών, όπως πολυουρεθάνες, ρητίνες, ακρυλικά και κυτταρινικά, καθώς και παραδοσιακά υλικά όπως το χαρτί, το κλωστοϋφαντουργικό και το ξύλο που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο σχέδιο κοσμημάτων. Η επιτυχής σύνδεση των παραδοσιακών τεχνών με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και η συγχώνευση του παλιού και του νέου, του χειροποίητου και της μηχανής που γίνεται με παραγωγικό τρόπο είναι ο στόχος αυτής της πορείας.

Προηγμένη σχεδίαση και σχεδίαση - Τα μαθήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν μια προοδευτική προσέγγιση στην απόκτηση δεξιοτήτων, γνώσεων και κατανόησης των δημιουργικών, πνευματικών και τεχνικών πτυχών του σχεδιασμού κοσμημάτων. Το ελεύθερο σχέδιο που χρησιμοποιεί τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, οι διαδικασίες πλευρικής σκέψης και οι ασκήσεις του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της τεχνικής και δημιουργικής ικανότητας. Το επίκεντρο του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να αναπτυχθούν διανοητικά και να αναπτύξουν την ικανότητα να φανταστούν καινοτόμα και να λειτουργούν ανεξάρτητα στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής κοσμημάτων. Η μονάδα υποστηρίζει την ανεξαρτησία και τη δημιουργικότητα της σκέψης μέσω ασκήσεων στη μεθοδολογία σχεδιασμού. Θα διδάξει επίσης τις βασικές έννοιες του Rhinoceros 3D, για κάθε είδους 3D απεικόνιση, είτε πρόκειται για κοσμήματα είτε για σχεδιασμό εν γένει. Η μέθοδος είναι μια ροή εργασίας "μάθησης για μάθηση", η οποία θα επιτρέψει στους μαθητές να γίνουν ανεξάρτητες και τελικά να εκτελούν πρωτότυπα 3D εκτύπωσης.

Αντανακλαστική Ανάλυση - Τα μαθήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους μαθητές να εφαρμόζουν, να εδραιώνουν και να επεκτείνουν τη μάθησή τους σε διαφορετικά πλαίσια και καταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός του τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής κοσμημάτων. Σκοπός του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να προσδιορίσουν την έρευνα ενός έργου που είναι προϊόν σταθερής και δημιουργικής συμμετοχής στο φάσμα των ερευνητικών πόρων στον τομέα της πρακτικής στούντιο και της βιομηχανικής παραγωγής. Τα μαθήματα θα εδραιώσουν τις δεξιότητες του προσδιορισμού του έργου, του οργανισμού και της ανάπτυξης της έρευνας, της διαχείρισης του χρόνου, της γραπτής και οπτικής ανάλυσης και της παρουσίασης μιας κρίσιμης συζήτησης / διατριβής. Τα μαθήματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω την ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αυτόνομη μάθηση.

Επαγγελματική Έρευνα - Προκειμένου να ενθαρρύνει ένα υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας της σκέψης, καθώς και συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των μαθητών και σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, το μάθημα αυτό στοχεύει να παρέχει στους μαθητές τα μέσα για να διερευνήσουν, να αναλύσουν και να περιγράψουν με βεβαιότητα τις διαδικασίες της υλικής έρευνας και πειραματισμού. Οι μαθητές θα αξιολογήσουν τις κατάλληλες για τη χρήση υλικών, διαδικασιών και τεχνικών στις σχεδιαστικές τους έννοιες. Το μάθημα περιλαμβάνει πρακτική έρευνα, επιλογή, δοκιμή και κατάλληλη χρήση υλικών, διαδικασιών και τεχνικών σε λογική συσχέτιση με τις ατομικές σχεδιαστικές έννοιές τους.

Ανεξάρτητη επαγγελματική πρακτική - Ο επιχειρηματικός χαρακτήρας της παραγωγής κοσμημάτων απαιτεί από τους μαθητές να εκμεταλλευτούν πλήρως τις έννοιες της ανεξαρτησίας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοδιαχείρισης και της καινοτόμου σκέψης. Για την ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων, τα ανεξάρτητα εργαστήρια επαγγελματικής πρακτικής, με την προώθηση των διαπραγματευόμενων έργων είναι πολύ σημαντικά. Οι σπουδαστές πρέπει να καθορίζουν με σαφήνεια τους προσωπικούς στόχους και τα αποτελέσματα στο πλαίσιο του συνολικού πλαισίου της εργασίας τους. Το τελικό σχέδιο / αξιολόγηση για αυτό το μάθημα είναι η ολοκλήρωση του πτυχίου του έργου και της διατριβής.

Σύγχρονη ιστορία κοσμημάτων - Αυτό το μάθημα θα εξετάσει τα είδη αντικειμένων και πρακτικών που ονομάζονται από τον όρο "σύγχρονα κοσμήματα". Θα εξηγήσει και θα συζητήσει σε διάλογο με τους μαθητές την εξέλιξη της πρακτικής των σύγχρονων κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο και θα εκθέσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετώπισε το θέμα στο παρελθόν και τι περιμένει στο παρόν και το μέλλον του.

Διατριβή - Η διατριβή πρέπει να προβάλλει τις έννοιες και τις ικανότητες των μαθητών μέσω της αρθρωτής έρευνας σε ένα επιλεγμένο θέμα που σχετίζεται με την ατομική τους σχεδιαστική ιδέα που παρουσιάζεται με τη μορφή ενός "βιβλίου αναζητήσεων". Στόχος του είναι να καταδείξει τις δεξιότητες του μαθητή στη λήψη, τη θεωρητική ανάλυση και τη γραπτή εξήγηση / ανάλυση. Η διδακτορική εργασία είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση ενός πτυχίου. Με τη διδακτορική διατριβή, ο φοιτητής θα δείξει πώς αναπτύσσουν επιτυχώς και συνεκτικά ένα σχέδιο σχεδιασμού σε απάντηση σε μια επιλεγμένη σύντομη εργασία. Θα αναλύσουν με σιγουριά και θα περιγράψουν τις διαδικασίες σχεδιαστικής έρευνας, πειραματισμού και ανάπτυξης.

Αμοιβές

  • Για τους φοιτητές της ΕΕ, η συνολική τιμή είναι € 25.864
  • Για τους ξένους φοιτητές στο εξωτερικό, η συνολική τιμή είναι € 30.744

Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φόρο

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
ALCHIMIA Contemporary Jewellery School
Τελευταία ενημέρωση March 10, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
25,864 EUR
Για τους φοιτητές της ΕΕ, η συνολική τιμή είναι € 25.864. Για τους ξένους φοιτητές στο εξωτερικό, η συνολική τιμή είναι € 30.744. Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φόρο
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη