Read the Official Description

Το διετές πρόγραμμα BFA προσφέρει μια ολοκληρωμένη γείωση στο σύγχρονο κόσμημα και το στολίδι του σώματος σε εκείνους χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή κατοχή των δεξιοτήτων λήψης κοσμημάτων σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μάθημα ξεκινά με παραδοσιακές τεχνικές και δεξιότητες στην κατασκευή και το σχεδιασμό κοσμημάτων και στη συνέχεια εισάγει τους μαθητές σε νέες τεχνολογίες, δημιουργική χρήση πόρων και υλικό έκφραση για πρωτοτυπία στο σχεδιασμό.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε έξι μαθήματα διάρκειας 14 εβδομάδων που παρέχουν, μέσω μιας διεγερτικής αλλά οργανικής διαδικασίας πλήρους εμβάπτισης, έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρακτικών και θεωρητικών αρχών.

Στο πνεύμα της φιλοσοφίας της Αλχημείας, το πρόγραμμα καλλιεργεί μια προσέγγιση μάθησης που συνδυάζει τη θεωρητική, την ρεαλιστική και τη βιωματική με σκοπό την ανάπτυξη εμπιστοσύνης, δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και φαντασίας. Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε μαθητή ξεχωριστά, με καθηγητές που παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και βασίζεται σε ποικίλες διαφορετικές επαγγελματικές εμπειρίες, όπως προσεκτικά επιλεγμένα ταξίδια μελέτης τόσο σε τοπικό όσο και στο εξωτερικό.

Τα δύο αυτά έτη μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα αυτόνομο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται να επιτύχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα υψηλού επιπέδου ή / και να προετοιμαστούν για την αποδοχή σε πρόγραμμα μάστερ στο σχεδιασμό κοσμημάτων.

Οι βασικοί τομείς σπουδών είναι οι εξής:

Πρώτος χρόνος

Ιστορία της τέχνης - Αυτά τα μαθήματα δίνουν μια γενική εικόνα της ιστορίας της τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή τέχνη και κοστούμια. Η γνώση αυτών των αντικειμένων είναι απαραίτητη για την εργασία ως σχεδιαστής και κοσμηματοπώλης. Τα μαθήματα θα επιτρέψουν στους μαθητές να αναπτύξουν κριτική και περιγραφική γλώσσα για την ιστορία του σχεδιασμού. Παρέχει επίσης την ευκαιρία να αμφισβητήσει τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την προσωπική κατανόηση των αντικειμένων, των θεμάτων και των περιβαλλόντων, με την επίσκεψη σε μουσεία, εκθέσεις και άλλα ιστορικά περιβάλλοντα.

Gemology - Gemmology για κοσμηματοπωλεία δίνει μια εισαγωγή στον κόσμο των πετρών που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα. Οι μαθητές θα μάθουν για τα χαρακτηριστικά των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, την προέλευσή τους, την αγορά και τη συμβολική τους αξία, την ιστορία της κοπής πέτρας και την πιθανή σύγχρονη χρήση στην παραγωγή κοσμημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ηθική ερώτηση σχετικά με τη χρήση και την εξόρυξη πολύτιμων λίθων.

Η Δημιουργική Διαδικασία - Αυτά τα μαθήματα είναι τα πρώτα βήματα στη δημιουργία, ανάπτυξη και επικοινωνία δημιουργικών ιδεών μέσα από μια ποικιλία οπτικών φαινομένων, στυλ παρουσίασης και καλλιτεχνικής παραγωγής. Η αναζήτηση έμπνευσης για την ανάπτυξη μεμονωμένων έργων, η μεταφορά της έννοιας από ένα μέσο σε άλλο θα οδηγήσει στην απόκτηση και εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που παρουσιάζονται σε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο εργασιών στο τέλος του έτους. Τα μαθήματα εισάγουν τους μαθητές σε μεθοδολογικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στην κριτική ανάλυση της παραγωγής, της αναπαράστασης και της κατανάλωσης του σχεδιασμού και της υλικής κουλτούρας και θα ενθαρρύνουν μια ιστορικά συνειδητή προσέγγιση για την κατανόηση του σχεδιασμού και της υλικής κουλτούρας τον περασμένο αιώνα.

Εργαστήριο Goldsmith and Jewellery Lab - Τα μαθήματα αυτά αποτελούν τη βάση της κατασκευής κοσμημάτων και θα διδάξουν τις βασικές τεχνικές για την εργασία με μέταλλο. Η απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων επιτυγχάνεται με την επανάληψη και εξοικείωση με μια διαδικασία, ένα υλικό ή μια τεχνική που απαιτεί σημαντικό χρόνο και δέσμευση στο εργαστήριο και στο στούντιο. Ειδικότερα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις τεχνικών γνώσεων και εργαστηρίων για την κατασκευή κοσμημάτων, να μάθουν να εργάζονται με ασφάλεια και κατάλληλα με εξειδικευμένα μηχανήματα και εξοπλισμό και να αρχίζουν να κατανοούν τις ιδιότητες και τις ιδιότητες των υλικών και των τελειωμάτων.

Τεχνολογία - Αυτή η ενότητα είναι μια θεωρητική και πρακτική πορεία της μεταλλουργίας. Οι μαθητές θα αποκτήσουν μια βασική ιδέα της φυσικής και χημικής συμπεριφοράς των μεταλλικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται συνήθως στα κοσμήματα, τις διαμεταλλικές ενώσεις τους και τα κράματά τους. Το μάθημα δίνει τις απαραίτητες και περιεκτικές περιγραφές των θεμάτων που σχετίζονται με τη χημεία για τα μεταλλικά στούντιο και προσφέρει οδηγίες στην φυσική της χρήσης του υλικού που είναι τόσο αυστηρή όσο και πρακτική. Παρέχει επίσης την απαραίτητη κατανόηση των μαθηματικών τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διερεύνηση των υλικών που σχετίζονται με την πρακτική των κοσμημάτων.

Σχεδιασμός Κοσμημάτων - Η απελευθέρωση σχεδίασης και η ακουαρέλα για κοσμήματα είναι ο πυρήνας αυτής της μονάδας, ενθαρρύνοντας ένα υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας, καθώς και μια συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες σπουδαστών και σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης. Παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να διερευνήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες σε συγκεκριμένες πτυχές του σχεδίου για να επικοινωνήσουν επιτυχώς με ιδέες και ιδέες σχεδίασης. Οι σπουδαστές θα διερευνήσουν τη χρήση διαφόρων μέσων, τεχνικών και διαδικασιών για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη γείωση στη χρήση του σχεδίου ως μέσο οπτικής επικοινωνίας.

3D πρωτότυπα - Χειροποίητα, τρισδιάστατα πρωτότυπα βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του μαθήματος. Η κατασκευή πρωτοτύπων και η χρήση διαφορετικών υλικών και τεχνικών βοηθά στην απεικόνιση και μετάφραση των ιδεών σε φυσικές τρισδιάστατες παραστάσεις. Εκτός από τη διερεύνηση διαφόρων υλικών, μορφών και των ιδιοτήτων τους, οι σπουδαστές θα αναπτύξουν δεξιότητες στη δημιουργία και χρήση τρισδιάστατων μοντέλων χρήσιμων σε διάφορα στάδια μιας διαδικασίας σχεδιασμού.

Δεύτερη χρονιά

Ιστορία κοσμημάτων - Η ιστορία των κοσμημάτων από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα διερευνάται σε αυτή την πορεία. Εξετάζει τους ιστορικούς παράγοντες που επηρέασαν και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη σχεδιαστική πρακτική και πώς η γνώση της ιστορίας του σχεδιασμού ενημερώνει τις θεωρητικές προσεγγίσεις και τις στιλιστικές αποφάσεις των σημερινών σχεδιαστών. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους σχεδιαστές / κατασκευαστές να αναπτύξουν μια εκτίμηση του πλαισίου μέσα στο οποίο διαμορφώνεται η σύγχρονη εργασία. Το μάθημα στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη ενός κριτικού λεξιλογίου για τους μαθητές μέσω οπτικής και κειμένου κριτικής ανάλυσης.

Στρατηγικές για την Δημιουργική Ανάπτυξη - Εργαστήρια για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να πραγματοποιούν τις σπουδές τους με πιο εξατομικευμένο και ανεξάρτητο τρόπο. Αυτά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία προσδιορισμού μιας προσωπικής κατεύθυνσης σχεδιασμού μέσω της επιλογής και της επακόλουθης έρευνας συγκεκριμένων πτυχών του σχεδιασμού και των τεχνικών κοσμημάτων. Οι σπουδαστές αρχίζουν να διεξάγουν τη δική τους έρευνα και με καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού και αναπτύσσουν επαγγελματική στάση απέναντι στο έργο τους. Οι σπουδαστές καλούνται να αναπτύξουν συστήματα και μεθόδους για τη δημιουργία «συμβάσεων μάθησης σπουδαστών» που θα τους επιτρέψουν να καθορίσουν με σαφήνεια τους προσωπικούς στόχους και τα αποτελέσματα, στο γενικό πλαίσιο του προγράμματος, να ενισχύσουν και να εξατομίκευση την μαθησιακή εμπειρία τους. Στόχος είναι επίσης να ενθαρρυνθεί το υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας της σκέψης, καθώς και η συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των φοιτητών και σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης.

Εργαστήριο Goldsmithing / Jewellery Advanced - Προηγμένες τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων, όπως μεντεσέδες, κλεισίματα και προηγμένες πέτρινες στρώσεις καλύπτονται σε αυτό το μάθημα. Οι μαθητές θα συνεχίσουν τη μαθησιακή διαδικασία στην τεχνική κατασκευή κοσμημάτων, με τις πιο προηγμένες τεχνικές συνδυασμού και φινιρίσματος. Θα μάθουν τις βασικές έννοιες της πέτρας και θα εξερευνήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους της φλωρεντίας στην κατασκευή κοσμημάτων και τη σχετική τεχνολογία, προετοιμάζοντάς την να εισέλθει στον κόσμο της μεταλλουργίας ως ικανός και σίγουρος σχεδιαστής / κατασκευαστής με μια καρποφόρα σταδιοδρομία στον τομέα των κοσμημάτων και των συναφών σχέδιο.

Προηγμένη τεχνολογία - Η τεχνολογία υλικών, οι διαδικασίες παραγωγής και η βιομηχανική ανάπτυξη στη μεταλλουργία αποτελούν τον πυρήνα αυτού του μαθήματος. Στόχος είναι να αποκτήσουν ειδικές τεχνικές κατανόηση των εξειδικευμένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων, όχι μόνο για τα παραδοσιακά σκάφη αλλά και για τη σύγχρονη βιομηχανική κατασκευή. Το μάθημα θα καλύψει τις χημικές και φυσικές ιδιότητες των νέων υλικών, όπως πολυουρεθάνες, ρητίνες, ακρυλικά και κυτταρινικά, καθώς και παραδοσιακά υλικά όπως το χαρτί, το κλωστοϋφαντουργικό και το ξύλο που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη σχεδίαση κοσμημάτων. Η επιτυχής σύνδεση των παραδοσιακών τεχνών με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και η συγχώνευση του παλιού και του νέου, του χειροποίητου και της μηχανής που γίνεται με παραγωγικό τρόπο είναι ο στόχος αυτού του μαθήματος.

Προχωρημένο Σχέδιο και Σχεδιασμός - Τα μαθήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν μια σταδιακή προσέγγιση στην απόκτηση δεξιοτήτων, γνώσης και κατανόησης των δημιουργικών, πνευματικών και τεχνικών πτυχών του σχεδιασμού κοσμημάτων. Το ελεύθερο σχέδιο που χρησιμοποιεί τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, οι διαδικασίες πλευρικής σκέψης και οι ασκήσεις του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της τεχνικής και δημιουργικής ικανότητας. Το επίκεντρο του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να αναπτυχθούν διανοητικά και να αναπτύξουν την ικανότητα να φανταστούν καινοτόμα και να λειτουργούν ανεξάρτητα στον τομέα του σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων. Η μονάδα υποστηρίζει την ανεξαρτησία και τη δημιουργικότητα της σκέψης μέσω ασκήσεων στη μεθοδολογία σχεδιασμού. Θα διδάξει επίσης τις βασικές έννοιες του Rhinoceros 3D, για οποιοδήποτε είδος 3D απεικόνισης, είτε πρόκειται για κοσμηματοποιία είτε για γενικό σχεδιασμό. Η μέθοδος είναι μια ροή εργασίας "μάθησης για μάθηση", η οποία θα επιτρέψει στους μαθητές να γίνουν ανεξάρτητες και τελικά να πραγματοποιήσουν πρωτότυπα 3D εκτύπωσης.

Αντανακλαστική Ανάλυση - Τα μαθήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους μαθητές να εφαρμόζουν, να εδραιώνουν και να επεκτείνουν τη μάθησή τους σε διαφορετικά πλαίσια και καταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός του τομέα της σχεδίασης και κατασκευής κοσμημάτων. Σκοπός του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να προσδιορίσουν μια έρευνα ενός έργου που είναι το προϊόν μιας σταθερής και δημιουργικής δέσμευσης στο φάσμα των ερευνητικών πόρων στον τομέα της πρακτικής στούντιο και της βιομηχανικής παραγωγής. Τα μαθήματα θα εδραιώσουν δεξιότητες ταυτοποίησης έργων, οργάνωση και ανάπτυξη έρευνας, διαχείριση χρόνου, γραπτή και οπτική ανάλυση και παρουσίαση κρίσιμης συζήτησης / διατριβής. Τα μαθήματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω την ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αυτόνομη μάθηση.

Επαγγελματική Έρευνα - Προκειμένου να ενθαρρύνει ένα υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας της σκέψης, καθώς και συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των μαθητών και σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, το μάθημα αυτό στοχεύει να παρέχει στους μαθητές τα μέσα για να διερευνήσουν, να αναλύσουν και να περιγράψουν με βεβαιότητα τις διαδικασίες της υλικής έρευνας και πειραματισμού. Οι μαθητές θα αξιολογήσουν τις κατάλληλες για τη χρήση υλικών, διαδικασιών και τεχνικών στις σχεδιαστικές τους έννοιες. Το μάθημα αποτελείται από πρακτική έρευνα, επιλογή, δοκιμή και κατάλληλη χρήση υλικών, διαδικασιών και τεχνικών σε λογική συσχέτιση με τις ατομικές σχεδιαστικές έννοιες.

Ανεξάρτητη επαγγελματική πρακτική - Ο επιχειρηματικός χαρακτήρας της παραγωγής κοσμημάτων απαιτεί από τους μαθητές να εκμεταλλευτούν πλήρως τις έννοιες της ανεξαρτησίας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοδιαχείρισης και της καινοτόμου σκέψης. Για την ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων, τα ανεξάρτητα εργαστήρια επαγγελματικής πρακτικής, με την πρόοδο των διαπραγματευόμενων έργων είναι πολύ σημαντικά. Οι σπουδαστές υποχρεούνται να καθορίζουν με σαφήνεια τους προσωπικούς στόχους και τα αποτελέσματα στο πλαίσιο του συνολικού έργου τους. Το τελικό σχέδιο / αξιολόγηση για αυτό το μάθημα είναι η ολοκλήρωση του πτυχίου του έργου και της διατριβής.

Σύγχρονη ιστορία κοσμημάτων - Αυτό το μάθημα θα αφορά τα είδη αντικειμένων και πρακτικών που ονομάζονται από τον όρο "σύγχρονα κοσμήματα". Θα εξηγήσει και θα συζητήσει σε διάλογο με τους μαθητές την εξέλιξη της πρακτικής των σύγχρονων κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο και θα εκθέσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετώπισε το θέμα στο παρελθόν και τι περιμένουν στο παρόν και το μέλλον του.

Διατριβή - Η διατριβή πρέπει να αναδείξει τις έννοιες και τις ικανότητες των φοιτητών μέσα από μια αρθρωτή έρευνα σε ένα επιλεγμένο θέμα που σχετίζεται με την ατομική τους σχεδιαστική ιδέα που παρουσιάζεται με τη μορφή ενός "βιβλίου αναζητήσεων". Σκοπός του είναι να καταδείξει τις δεξιότητες του μαθητή στη λήψη, τη θεωρητική ανάλυση και τη γραπτή εξήγηση / ανάλυση. Η διδακτορική εργασία είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση ενός πτυχίου. Με τη διατριβή, ο φοιτητής θα δείξει πώς επιτυχώς και συνεκτικά αναπτύσσει ένα σχέδιο σχεδιασμού σε απάντηση σε μια επιλεγμένη σύντομη περιγραφή του έργου. Θα αναλύσουν με σιγουριά και θα περιγράψουν τις διαδικασίες σχεδιαστικής έρευνας, πειραματισμού και ανάπτυξης.

Αμοιβές:

  • Για τους φοιτητές της ΕΕ, η αμοιβή για κάθε ετήσιο μάθημα είναι € 12.932 (€ 10.600 ΦΠΑ 22%)
  • Για τους ξένους φοιτητές στο εξωτερικό, κάθε ετήσιο μάθημα είναι € 15.372 (€ 12.600 ΦΠΑ 22%)

Κατά την εγγραφή, ο φοιτητής υποχρεούται να καταβάλει εισιτήριο ύψους 40% (φοιτητές της ΕΕ € 5.172, φοιτητές εξωτερικού € 6.292) για να εξασφαλίσει τη θέση του, συν ένα τέλος διαχείρισης € 610. Το υπόλοιπο ποσό των διδάκτρων μπορεί να καταβληθεί σε δόσεις.

Program taught in:
Αγγλικά
ALCHIMIA Contemporary Jewellery School
Last updated April 8, 2018
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
12,932 EUR
Φοιτητές της ΕΕ (10,600 € ΦΠΑ 22%). Για τους διεθνείς φοιτητές κάθε ετήσιο μάθημα είναι € 15.372 (€ 12.600 Φ.Π.Α. 22%).
By locations
By date
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης

Σεπτ. 2019

Άλλο