Read the Official Description

Είστε πολύ υποκινητισμένοι και ψάχνετε για ένα πρόγραμμα που σας δίνει την ελευθερία να επιδιώξετε τα δικά σας συμφέροντα; Θέλετε να συμμετέχετε σε μια ποικιλόμορφη αλλά στενή ακαδημαϊκή κοινότητα που ενθαρρύνει τη συζήτηση και τη συζήτηση; Το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Μάαστριχτ είναι ένα Κολλέγιο Φιλελευθέρων Καλών Τεχνών και Επιστημών που παρέχει εκπαίδευση μικρής κλίμακας και εξατομικευμένου πτυχίου. Στο UCM, θα συμμετέχετε σε μια πραγματικά διεθνή κοινότητα, εργάζεστε και κοινωνικά με φοιτητές από περισσότερες από 50 χώρες. Με την υποστήριξη του αφοσιωμένου προσωπικού μας, μπορείτε να επιλέξετε από περισσότερα από 150 διαφορετικά μαθήματα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Επιστήμες για να δημιουργήσετε ένα ακαδημαϊκό προφίλ που σας βοηθά να εκπληρώσετε τους στόχους σας.


Γιατί αυτό το πρόγραμμα;

Ως κολέγιο διακρίσεων, η UCM είναι πρόκληση και ανταμοιβή. Επιτρέποντάς σας να συντάξετε ένα ατομικό πρόγραμμα σπουδών, το πρόγραμμα UCM διασφαλίζει ότι:

 • να αναπτύξουν μια βασική κατανόηση μιας ευρείας ποικιλίας ακαδημαϊκών κλάδων
 • να γίνει ειδικός σε συγκεκριμένο ακαδημαϊκό πεδίο
 • μάθετε να σκέφτεστε ακαδημαϊκά
 • να γίνει αυτοδίδακτος μαθητής
 • λειτουργεί καλά σε διεθνείς ομάδες


Επιλέγοντας τα μαθήματά σας
Κατά τη διάρκεια των τριών ετών της UCM, θα κατασκευάσετε το δικό σας πρόγραμμα σπουδών επιλέγοντας από περισσότερα από 150 διαφορετικά μαθήματα. Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει να ορίσετε σαφείς στόχους, να διερευνήσετε τα πλεονεκτήματα και τις προτιμήσεις σας και να επιλέξετε τα σωστά μαθήματα.


Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος
Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος σας είναι ειδικός που διδάσκει και διεξάγει έρευνα στους τομείς που θέλετε να ακολουθήσετε. Παρέχει καθοδήγηση και ανατροφοδότηση και σας βοηθά να διατυπώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως:

 • Ποια μαθήματα θεωρώ ενδιαφέροντα;
 • Πώς μπορώ να συνδυάσω τα διάφορα ενδιαφέροντα μου σε ένα σημαντικό πρόγραμμα σπουδών;
 • Τι είδους πρόγραμμα του κυρίου θα ήθελα να ακολουθήσω;
 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μου;
 • Πού βλέπω τις ανάγκες και τις ευκαιρίες βελτίωσης;


Περάστε ένα εξάμηνο στο εξωτερικό
Η UCM έχει ιδρύματα-εταίρους σε όλο τον κόσμο, με πανεπιστήμια στην Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και επίσης στην Ευρώπη. Πολλοί φοιτητές έχουν περάσει ένα εξάμηνο στο εξωτερικό στο τέταρτο ή πέμπτο εξάμηνο και έχουν την εμπειρία μιας ζωής. Ταξίδευαν στον κόσμο, έφτιαξαν πολλούς φίλους, ανέπτυξαν μια κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών και συνέχισαν το πρόγραμμα σπουδών UCM, λαμβάνοντας ενδιαφέρουσες σειρές μαθημάτων.

Εκμάθηση βασισμένη στην επίλυση προβλημάτων
Τα μαθήματα στο UCM διδάσκονται χρησιμοποιώντας Μάθηση βάσει Προβλήματος (PBL). Το PBL σας δίνει ένα ακαδημαϊκό πρόβλημα και σας προκαλεί να το λύσετε. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μικρής ομάδας εργασίας και μεμονωμένων ερευνών, αναζητάτε πιθανές λύσεις στο πρόβλημα και λάβετε ανατροφοδότηση για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τις απαντήσεις σας. Έχετε τον έλεγχο της δικής σας εκπαίδευσης και ο δάσκαλος είναι εκεί για να διευκολύνει τη μάθηση σας. Η μορφή PBL σας βοηθά να διατηρείτε καλύτερα τις πληροφορίες, σας διδάσκει να σκέφτεστε τα προβλήματα ανεξάρτητα και να αναπτύξετε τις διαπροσωπικές σας ικανότητες. Όλη η διδασκαλία στο UCM γίνεται σε μικρές ομάδες που δεν υπερβαίνουν τους 12 μαθητές. Αυτή η ρύθμιση μικρής κλίμακας σας ενθαρρύνει να είστε ενεργός συμμετέχων στην τάξη, σας δίνει χώρο για να αναπτύξετε τις δικές σας ιδέες και να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε προσωπική προσοχή από τους δασκάλους.


Ακαδημαϊκή κοινότητα
Το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Μάαστριχτ είναι μια στενή ακαδημαϊκή κοινότητα που ενθαρρύνει την επιθυμία σας να μάθετε δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου είναι εύκολο να γνωρίσετε τους δασκάλους και τους συναδέλφους σας. Η UCM εγγράφει μόνο 225 σπουδαστές ετησίως, ενώ το μέγεθος της τάξης περιορίζεται σε 12 φοιτητές. Η μορφή PBL επιτρέπει στο ακαδημαϊκό προσωπικό να είναι πραγματικά εκεί για τους φοιτητές, τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά. Οι συζητήσεις τείνουν να μεταφέρονται από την τάξη στην κοινόχρηστη αίθουσα, η οποία είναι ο κοινωνικός κόμβος του κολλεγίου. Η κοινή αίθουσα είναι επίσης η σκηνή πολλών εξωσχολικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που διοργανώνει η Universalis, η δυναμική φοιτητική ένωση της UCM. Αυτή η οργάνωση, που λειτουργεί αποκλειστικά με φοιτητές, συμβάλλει στη ζωή στην UCM διοργανώνοντας συζητήσεις, ανοιχτές μικρές βραδιές, εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πολλά άλλα.

Συμμετοχή των σπουδαστών
Η ύπαρξη ακαδημαϊκής κοινότητας σημαίνει επίσης ότι όλοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ποιότητα του προγράμματος. Οι σπουδαστές ασχολούνται με τη λειτουργία του κολλεγίου σε κάθε επίπεδο. Υπάρχουν μαθητές σε όλα τα μεγάλα συμβούλια και επιτροπές. Συμμετέχουν στην αξιολόγηση και τη βελτίωση των μαθημάτων και συμβουλές για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την εμπειρία τους στην UCM. Είναι επίσης εύκολο να απευθυνθείτε σε όλους όσους συμμετέχουν στη διοίκηση, για να συζητήσετε τις ανησυχίες των φοιτητών.

Αφιερωμένο προσωπικό
Το προσωπικό της UCM αποτελείται από αφοσιωμένους ανθρώπους που ασχολούνται με τη διδασκαλία, την έρευνα και την παροχή συμβουλών. Έρχονται από όλο τον κόσμο και είναι ειδικοί σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως η ψυχολογία, οι διεθνείς σχέσεις, οι επιστήμες της ζωής, η φιλοσοφία και η ιστορία. Συνεργαζόμαστε επίσης στενά με καθηγητές από όλες τις άλλες σχολές του UM, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για μαθήματα νομικών, οικονομικών, αειφόρου ανάπτυξης, μεταναστευτικών σπουδών κλπ.


ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η UCM προσφέρει έναν κατάλογο μαθημάτων που περιλαμβάνει περισσότερα από 150 μαθήματα, κατάρτιση δεξιοτήτων και έργα. Ως φοιτητής, επιλέγετε τα μαθήματα που θεωρείτε ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τις μελλοντικές σπουδές σας, δημιουργώντας έτσι το δικό σας ακαδημαϊκό προφίλ.

Συγκέντρωση
Η συγκέντρωση σας είναι το κεντρικό μέρος του προγράμματος σπουδών σας, το οποίο σας επιτρέπει να αποκτήσετε εις βάθος γνώση στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Η UCM προσφέρει μια επιλογή από τρεις συγκεντρώσεις: Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Επιστήμες. Μπορείτε να εστιάσετε σε έναν συγκεκριμένο τομέα (π.χ. ψυχολογία, οικονομία, ιστορία, βιολογία) ή επιλέξτε μαθήματα γύρω από ένα συνδυασμό θεμάτων ή επιστημονικών κλάδων. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα σπουδών σας θα μπορούσε να περιλαμβάνει οικονομικά, νομικά και διεθνείς σχέσεις ή επιστήμες και ψυχολογία ή πολιτιστικές σπουδές και ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φοίτησής σας στο κολέγιο, θα διερευνήσετε τη συγκέντρωση που θα θέλατε να επιλέξετε με τη λήψη μαθημάτων στα ακαδημαϊκά μαθήματα που σας ενδιαφέρουν. Μόλις αποφασίσετε για μια συγκέντρωση, μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε πιο προχωρημένα, σε βάθος μαθήματα. Η δομή του προγράμματος σπουδών UCM εγγυάται ότι αποκτάτε επαρκείς εξειδικευμένες γνώσεις για να υποβάλετε επιτυχώς αίτηση για πρόγραμμα μάστερ της επιλογής σας.

Ο ακαδημαϊκός πυρήνας και η γενική εκπαίδευση
Εκτός από τα μαθήματα της συγκέντρωσης, κάθε φοιτητής πρέπει να ολοκληρώσει τον «ακαδημαϊκό πυρήνα». Αποτελείται από τέσσερα μαθήματα που παρέχουν τη βασική γνώση που πρέπει να έχει οποιοσδήποτε ακαδημαϊκός. Αυτά τα μαθήματα αφορούν τις αρχές της επιστημονικής έρευνας, τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της εποχής μας, τις ιστορικές εξελίξεις στον κόσμο τα τελευταία 70 χρόνια και γιατί οι αφηρημένες έννοιες και τα μοντέλα είναι ζωτικής σημασίας στην επιστήμη. Θα επιλέξετε επίσης τέσσερα μαθήματα έξω από τη συγκέντρωσή σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι μπορείτε να σκεφτείτε από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να καταλάβετε πώς σκέφτονται και εργάζονται οι άνθρωποι σε άλλες ακαδημαϊκές περιοχές.

Εκπαίδευση δεξιοτήτων
Στο πρώτο σας έτος, θα ολοκληρώσετε την κατάρτιση δεξιοτήτων που επικεντρώνεται στις γενικές αρχές της έρευνας και τα βασικά της ακαδημαϊκής γραφής. Στο δεύτερο έτος, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε πιο προηγμένη κατάρτιση δεξιοτήτων που να διερευνά διάφορες τεχνικές έρευνας σε μεγαλύτερο βάθος, συμπεριλαμβανομένων στατιστικών, ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων, εθνογραφικών συνεντεύξεων και εργαστηριακών δεξιοτήτων. Μπορείτε επίσης να λάβετε εκπαίδευση για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην επιχειρηματολογία, την παρουσίαση και ακόμη και τις ξένες γλώσσες.


Εργα
Κατά τη διάρκεια των έργων UCM, εργάζεστε σε πλήρη απασχόληση για τέσσερις εβδομάδες εφαρμόζοντας τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει στην κατάρτιση δεξιοτήτων και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων για να παράγετε ένα εκτεταμένο κομμάτι ακαδημαϊκής εργασίας, , έκθεση έρευνας ή ανάλυση πολιτικής. Μερικοί φοιτητές επιλέγουν να πραγματοποιήσουν ένα εξάμηνο ερευνητικό έργο υπό την επίβλεψη ενός ενεργού ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ. Διεξάγετε ανεξάρτητη έρευνα με μια επαγγελματική ομάδα έρευνας και κερδίζετε πολύτιμη εμπειρία για μια μελλοντική σταδιοδρομία στην έρευνα.

Capstone
Όλοι οι σπουδαστές UCM ολοκληρώνουν τις σπουδές τους γράφοντας μια πτυχιακή εργασία, η οποία ονομάζεται Capstone. Υπό την καθοδήγηση ενός μέλους ΔΕΠ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, θα παράγετε ένα σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής εργασίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ερευνητικό έργο, μια κριτική βιβλιογραφία, μια πειραματική μελέτη, ένα αναλυτικό χαρτί, μια φιλοσοφική πραγματεία ή κάποια άλλη μορφή έρευνας. Το Capstone σας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσετε το ατομικό ακαδημαϊκό προφίλ σας και να επιδείξετε το ακαδημαϊκό επίπεδο που έχετε φτάσει κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο UCM. Η UCM προσφέρει έναν κατάλογο μαθημάτων που περιλαμβάνει περισσότερα από 150 μαθήματα, κατάρτιση δεξιοτήτων και έργα. Ως φοιτητής, επιλέγετε τα μαθήματα που θεωρείτε ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τις μελλοντικές σπουδές σας, δημιουργώντας έτσι το δικό σας ακαδημαϊκό προφίλ.


Κατεβάστε τον πλήρη κατάλογο μαθημάτων για μια πλήρη επισκόπηση των μαθημάτων και λεπτομερείς περιγραφές μαθημάτων.

Το μέλλον σου

Μετά από τρία χρόνια στην UCM και 180 ECTS, θα είστε κατάλληλος για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο Bachelor of Arts ή πτυχίο Bachelor of Science. Μπορείτε να εγκαταλείψετε το πανεπιστήμιο και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας ή μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ολλανδία ή στο εξωτερικό. Το αυτόνομα σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών σας καθορίζει ποια προγράμματα του μεταπτυχιακού σας προκριθείτε. Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σας θα σας βοηθήσει να συντάξετε ένα πρόγραμμα σπουδών που να ταιριάζει με το επιθυμητό πρόγραμμα μάστερ.

Ορισμένοι απόφοιτοι της UCM έχουν μείνει στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ενώ άλλοι έχουν μεταβεί σε άλλα ολλανδικά πανεπιστήμια. Οι απόφοιτοι της UCM έχουν επίσης γίνει δεκτοί σε αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά προγράμματα σε διεθνή πανεπιστήμια, όπως:

 • Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
 • Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Νέα Υόρκη)
 • Η Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου
 • University College London
 • Sciences Po (Παρίσι)
 • Hertie School of Governance (Βερολίνο)
 • Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Χονγκ Κονγκ

Δυνατότητες καριέρας
Καθώς η UCM σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε το δικό σας πρόγραμμα σπουδών ώστε να ανταποκρίνεται στα ατομικά σας ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις φιλοδοξίες σας, έχετε ένα σχεδόν απεριόριστο φάσμα μελλοντικών δυνατοτήτων σταδιοδρομίας. Οι πτυχιούχοι της UCM έχουν πάει σε μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών σταδιοδρομιών, τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό, όπως:

 • σύμβουλος διοίκησης
 • ερευνητής
 • σύμβουλος κυβερνητικής πολιτικής
 • βοηθός ενός Επιτρόπου της ΕΕ
 • μέλος του think tank
 • επιχειρηματίας
 • βιομηχανικός σχεδιαστής
 • φαρμακολόγος
 • stock trader
 • Συντονιστής του έργου των ΜΚΟ
 • εγκληματολόγος ψυχολόγος
 • προγραμματιστής θεάτρου
 • επιμελητής μουσείων
 • εκπαιδευτικός καινοτόμος

Με προσεκτικό σχεδιασμό, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα που απαιτούνται για να γίνουν δεκτά στα περισσότερα προγράμματα του πλοιάρχου. Ωστόσο, ορισμένα επαγγελματικά προγράμματα, όπως ο Ολλανδικός νόμος και η κλινική ψυχολογία, ενδέχεται να έχουν πρόσθετες απαιτήσεις.

Δίδακτρα

Το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ έχει θεσμοθετημένη και θεσμική αμοιβή διδάκτρων. Εξαρτάται από την κατάστασή σας ποια είναι η αμοιβή που πρέπει να πληρώσετε.

Έτος σπουδών 2019/20

 • Το νόμιμο τέλος για αυτό το πρόγραμμα είναι: € 3.445
 • Το θεσμικό τέλος για αυτό το πρόγραμμα είναι: € 10.900
Program taught in:
Αγγλικά
Last updated October 20, 2018
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 1, 2019
Duration
3 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
- Δίδακτρα 2019/20 Οι σπουδαστές της ΕΕ / ΕΟΧ πληρώνουν το νόμιμο τέλος των € 3.445, οι φοιτητές εκτός ΕΕ πληρώνουν € 10.900.
Deadline
Μαρτ. 1, 2019
EU/EEA-students: up to and including 1 March 2019. Non-EU/EEA-students who need a visa or residence permit: up to and including 5 January 2019.
By locations
By date
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 1, 2019
Ημερομηνία λήξης
Αυγ. 31, 2022
Application deadline
Μαρτ. 1, 2019
EU/EEA-students: up to and including 1 March 2019. Non-EU/EEA-students who need a visa or residence permit: up to and including 5 January 2019.

Σεπτ. 1, 2019

Location
Application deadline
Μαρτ. 1, 2019
EU/EEA-students: up to and including 1 March 2019. Non-EU/EEA-students who need a visa or residence permit: up to and including 5 January 2019.
Ημερομηνία λήξης
Αυγ. 31, 2022
Άλλο

University College Maastricht in a nutshell

University College Maastricht Virtual Open Day