Παγκόσμιο Πτυχίο Επιχειρήσεων

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Τρία πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης, τρεις ηπείρους, τρεις βαθμοί: μία απαράμιλλη εμπειρία

Πρόκειται για ένα μοναδικό τετραετές πρόγραμμα, το οποίο αναπτύχθηκε με δύο κύρους πανεπιστήμια-εταίρους : στο Marshall School of Business του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και στο HKUST στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ. Οι φοιτητές, σε μια μικρή τάξη περίπου 50 φοιτητών που προέρχονται από όλο τον κόσμο, σπουδάζουν σε διαφορετική θέση και πανεπιστήμιο κάθε χρόνο, καλύπτοντας τρεις ηπείρους: στην πραγματικότητα, περνούν το πρώτο έτος στο Λος Άντζελες, το δεύτερο στο Χονγκ Κονγκ, το τρίτο στο Μιλάνο και το τέταρτο στην επιλογή ενός από αυτά τα σχολεία.

Αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική μελέτη και εμπειρία ζωής που απαιτεί ισχυρά κίνητρα, πολιτιστικό άνοιγμα και μεγάλη ευελιξία προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα και καταστάσεις. Οι επιλεγμένοι μαθητές μαθαίνουν από διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους και μελετητές, εξερευνούν διαφορετικούς πολιτισμούς και πιέζουν τους εαυτούς τους σε νέα όρια. Είναι η πρώτη προπτυχιακή σύμπραξη αυτού του είδους, που έχει σχεδιαστεί για να απασχολεί διανοητικά περίεργους σπουδαστές σε ένα πρόγραμμα σπουδών για τις επιχειρήσεις που συνδέει πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας με την πολιτισμική εμβύθιση και τις πραγματικές εμπειρίες. Τα αγγλικά είναι η κοινή γλώσσα του WBB και οι φοιτητές γίνονται γνωστοί στη γλώσσα των επιχειρήσεων στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια εξωσχολικών δραστηριοτήτων και πρακτικών που διοργανώνονται σε κάθε χώρα. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση που θα προετοιμάσει μια νέα γενιά ηγετών για τις ευκαιρίες ενός διασυνδεδεμένου κόσμου.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι αυστηρό και παρέχει μια σταθερή βάση στις επιχειρήσεις και την οικονομία . Ενθαρρύνει επίσης μια καλά στρογγυλευμένη εκπαίδευση, απαιτώντας μαθήματα φιλελεύθερων τεχνών με έμφαση στη γραφή, την επιστήμη και τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Τα πρώτα τρία χρόνια αποτελούνται από τα απαιτούμενα μαθήματα που εστιάζουν σε ποικίλα θέματα ανάλογα με τη χώρα σπουδών και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα κάθε σχολείου. Κατά το πρώτο έτος, οι φοιτητές της WBB βυθίζονται στην καρδιά του Λος Άντζελες για να εξερευνήσουν τις αναδυόμενες σχέσεις μεταξύ τεχνολογίας και ψυχαγωγίας. Κατά το δεύτερο έτος, συναντώνται με τους οικονομικούς ηγέτες στις υψηλές αυξήσεις του Χονγκ Κονγκ για να συζητήσουν τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο. Στο Μιλάνο , το τρίτο έτος, εδραιώνουν τις οικονομικές και διαχειριστικές γνώσεις τους, καθώς μελετούν την πολυπλοκότητα ενσωμάτωσης των πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιχειρησιακά και νομικά μαθήματα με περιφερειακή έμφαση θα βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση των αποχρώσεων της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε διαφορετικά παγκόσμια περιβάλλοντα.

Στο τέλος του προγράμματος, οι φοιτητές θα κερδίσουν 3 αναγνωρισμένους πτυχίο Bachelor , έναν από κάθε σχολείο.

Οι απόφοιτοι του WBB θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί υποψήφιοι για θέσεις εργασίας σε διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε είδους, λόγω της ικανότητάς τους να κατανοούν τις παγκόσμιες συνθήκες, τους πολιτισμούς, τις οικονομίες και τις κοινωνίες.

WBB Experience

Η παγκόσμια Bachelor in Business κοόρτη των περίπου 50 φοιτητών, που σπουδάζουν σε τρία πανεπιστήμια που βρίσκονται σε μεγάλα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα. Κάθε χρόνο οι σπουδαστές κινούνται σε μια νέα ήπειρο, μαθαίνουν και προσαρμόζονται σε νέα περιβάλλοντα διαβίωσης και μελέτης. Υποστηρίζονται μέσω υπηρεσιών που διατίθενται σε κάθε πανεπιστήμιο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους ως φοιτητές της WBB κατά τη διάρκεια αυτής της απαράμιλλης εμπειρίας.

Κατάλυμα

Η κατοικημένη ζωή είναι ένα σημαντικό στοιχείο μιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους σπουδαστές της WBB. Όλοι οι φοιτητές είναι εφοδιασμένοι με διαμονή σε πανεπιστημιακές κατοικίες σε κάθε τοποθεσία, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν φίλους από όλο τον κόσμο, να καταλάβουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να προσαρμοστούν στην τοπική κοινότητα. Και τα τρία πανεπιστήμια παρέχουν διάφορες επιλογές κατοικιών, τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιούπολης.

Σύμβουλοι

Δεδομένου ότι οι φοιτητές της WBB αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω της πολυπλοκότητας της συνεργασίας με τρία διαφορετικά πανεπιστήμια και της μοναδικότητας της ακαδημαϊκής δομής, κάθε σχολείο παρέχει ειδική υποστήριξη για να βοηθήσει τους φοιτητές της WBB να μετακινούνται από μια πανεπιστημιούπολη στην άλλη, τόσο από ακαδημαϊκή όσο και από διοικητική άποψη. Οι σύμβουλοι διδασκόντων της WBB διατίθενται επίσης σε όλα τα σχολεία για να βοηθήσουν τους μαθητές να επιλέξουν μαθήματα και να σχεδιάσουν τα σχέδια που ταιριάζουν καλύτερα στις φιλοδοξίες τους σταδιοδρομίας.

Κοινωνικές δραστηριότητες

Οι εξωσχολικές ευκαιρίες και οι δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη που σχεδιάζονται ειδικά για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες σε κάθε σχολείο. Η ασυνήθιστη σύνθεση των ομάδων της κατηγορίας WBB και η δομή του προγράμματος σημαίνουν ότι η ομάδα θα περάσει πολύ χρόνο μαζί, μέσα και έξω από την τάξη.

Υπηρεσίες καριέρας και τοποθέτηση

Οι αποφοίτοι της WBB είναι καλά τοποθετημένοι για επαγγελματική σταδιοδρομία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πέρα ​​από τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές να ξεκινήσουν επιτυχώς τη σταδιοδρομία τους, κάθε σχολείο προσπαθεί να εντοπίσει συγκεκριμένες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές του WBB. Οι φοιτητές του WBB έχουν επίσης πρόσβαση σε δραστηριότητες ανάπτυξης σταδιοδρομίας σε κάθε σχολείο.


Δομή προγράμματος

Πρώτο Έτος @USC

Κύρια θέματα

 • Εμπορία
 • Μικροοικονομία
 • Λογισμός
 • Γραφή
 • Σεμινάρια για μαλακές δεξιότητες

Το πρώτο έτος περιλαμβάνει θεμελιώδη επιχειρηματικά μαθήματα όπως η Microeconomics for Business, καθώς και μαθήματα σχεδιασμένα για την ανάπτυξη βασικών επιχειρηματικών δεξιοτήτων όπως η γραφή και η κριτική σκέψη.

Σε κορυφαίους οργανισμούς, οι οποίοι επικεντρώνονται στις δεξιότητες ηγεσίας και διαχείρισης, οι μαθητές θέτουν την θεωρία σε πράξη και αναπτύσσουν δεξιότητες ηγεσίας, διαπραγμάτευσης και επικοινωνίας.

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο έτος, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν από ποικίλες σειρές μαθημάτων ανθρωπολογίας (λογοτεχνία, μουσική, φιλοσοφία, τέχνη, ανθρωπολογία, θρησκεία, ιστορία κλπ.) Που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της εκτίμησης των δυτικών και / αναλυτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.


Δεύτερο έτος @ HKUST

Κύρια θέματα

 • Λογιστική
 • Επιχειρήσεις στην Ασία
 • Κινεζική επικοινωνία
 • Οργάνωση

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, οι φοιτητές θα αποκτήσουν επαγγελματικές και τεχνικές γνώσεις αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα και καινοτόμο τρόπο σκέψης. Τα μαθήματα θα προσφέρουν μοναδικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων στην Κίνα και την Ασία και θα παρέχουν μια εισαγωγή στις κινεζικές γλώσσες.

Άλλα μαθήματα όπως οι Στατιστικές Επιχειρήσεων και η Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα δίνουν έμφαση στις μαθηματικές και αναλυτικές δεξιότητες. Οι φοιτητές θα λάβουν την πρώτη τους Λογιστική τάξη και θα αναπτύξουν δεξιότητες κρίσιμης σκέψης στη μελέτη Επιστήμης και Τεχνολογίας και σε άλλα θέματα.


Τρίτο Έτος @ Bocconi

Κύρια θέματα

 • Χρηματοδότηση
 • Οικονομική Ιστορία
 • Επιχειρήσεις στην Ευρώπη
 • Νόμος
 • Δημόσια διοίκηση
 • Δεύτερη ξένη γλώσσα

Τα μαθήματα του τρίτου έτους θα περιλαμβάνουν την εταιρική χρηματοδότηση, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα ιδρύματα και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική. Οι μαθητές θα εξετάσουν τις βασικές αρχές του ιταλικού αστικού δικαίου μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομικής κουλτούρας στην εισαγωγή στο νομικό σύστημα και θα αναλύσουν τις οικονομικές εξελίξεις στα δυτικά έθνη στην οικονομική ιστορία. Το μάθημα της Δημόσιας Διοίκησης θα διερευνήσει τις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών φορέων για τους οποίους προμηθεύουν προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνογνωσία διαχείρισης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Σε πρόσθετες τάξεις, οι μαθητές θα μάθουν για τις ιδιαιτερότητες της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δημιουργήσουν εισαγωγικές γλωσσικές δεξιότητες στην ιταλική γλώσσα.


Τέταρτο έτος @ Άνοιγμα

Κύρια θέματα

 • 3 μαθήματα για συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα και στόχους
 • Επιχειρηματικές επικοινωνίες
 • Ηθική
 • Στρατηγική

Το τέταρτο και τελευταίο έτος ενισχύει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων με μαθήματα στις Επιχειρηματικές Επικοινωνίες, Ηθική και Στρατηγική.

Το τέταρτο έτος επιτρέπει επίσης στους μαθητές να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και στόχους, όχι μόνο στην επιλογή του σχολείου αλλά και στην επιλογή 3 μαθήματα επιλογής.

Οι απαιτήσεις του προγράμματος υπόκεινται σε αλλαγές.


Ευκαιρίες καριέρας

Οι αποφοίτοι της WBB αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας σύντομα μετά την αποφοίτησή τους. πράγματι, το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει μια άμεση και πλήρη απορρόφηση σε όλα τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις με μια συγκριτική και ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Οι απόφοιτοι θα απονεμηθούν τρεις βαθμοί, επίσημα δεκτοί στην πατρίδα, καθώς και στις άλλες δύο χώρες.

Μετά τις πρώτες επαγγελματικές τους εμπειρίες, οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να απευθυνθούν σε μεταπτυχιακά / MBA προγράμματα.

Χάρη στο πρόγραμμα σπουδών διαχείρισης και την ευρεία διεθνή εμπειρία, οι αποφοίτοι της WBB θα έχουν συνήθως πρόσβαση στην αγορά εργασίας ως ανώτεροι βοηθοί διευθυντικών στελεχών σε πολυεθνικές εταιρείες ή εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας σε σημαντικούς τομείς όπως:

 • διοικητική λογιστική
 • χρηματοδότηση και έλεγχο, μάρκετινγκ
 • πωλήσεων και εξαγορών
 • οργάνωση

Αδεια

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ και το Πανεπιστήμιο Bocconi ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο World Bachelor in Business (WBB), το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα του είδους του, στο οποίο οι φοιτητές θα ζήσουν και θα σπουδάσουν σε τρεις ηπείρους και θα κερδίσουν βαθμούς από τρία πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει μια μικρή ομάδα πραγματικά αλλοδαπών φοιτητών με σταθερή προετοιμασία στον τομέα της διαχείρισης των επιχειρήσεων. Οι ισχυρότεροι υποψήφιοι θα έχουν εξαιρετικό ακαδημαϊκό ρεκόρ και ικανότητα προσαρμογής και ευημερίας σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Σε μια προσπάθεια να φιλοξενηθούν διαφορετικά προγράμματα αποδοχής και χρονοδιαγράμματα διαφόρων περιοχών σε όλο τον κόσμο, οι υποψήφιοι της WBB συνιστούν να υποβάλουν μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση μέσω ενός από τα τρία πανεπιστήμια-εταίρους.

Οι υποψήφιοι που παρακολουθούν ένα αμερικανικό γυμνάσιο καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω του USC μέσω του CommonApp.

Οι υποψήφιοι που φοιτούν σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Ασίας / Νότου Ειρηνικού καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω του HKUST μέσω του CommonApp.

Η επιλογή για το πρόγραμμα WBB είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Οι υποψήφιοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου αναφοράς για να κατανοήσουν τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, τις απαιτήσεις εισδοχής και τις προθεσμίες.


Απαιτήσεις εισδοχής

Η εφαρμογή WBB είναι αφιερωμένη μόνο σε φοιτητές που φοιτούν στο τελευταίο έτος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προσόντα των υποψηφίων θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή εισαγωγής που θα εκπροσωπεί τα τρία πανεπιστήμια-εταίρους.

Είναι σημαντικό να παρέχετε ακριβείς πληροφορίες στην ηλεκτρονική εφαρμογή μαζί με πλήρη και ενημερωμένη τεκμηρίωση που επιτρέπει στην Επιτροπή Εισαγωγής να αξιολογεί τους υποψηφίους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα πρέπει να μεταφορτωθούν στην εφαρμογή μου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2018. Τα έγγραφα που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομείου δεν θα ληφθούν υπόψη από την επιτροπή εισδοχής.

Παρακάτω θα βρείτε τα έγγραφα που απαιτούνται για την εφαρμογή WBB:

 • Δοκιμή επιλογής: Επίσημη επίδοση ACT ή SAT. Ένα ΣΑΤ σκορ υψηλότερο από 1350 (από το 1600) ή ένα σύνθετο σκορ ACT μεγαλύτερο από 29 συνιστάται ιδιαίτερα.
 • Τα μεταγραφικά μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικά (τέταρτα, τρίτα και τρίτα) και τα τελικά αντίγραφα είναι υποχρεωτικά (βαθμοί 9, 10 και 11 από τους 12 ή τους βαθμούς 10, 11 και 12 από τους 13). Οι προβλεπόμενες τάξεις του τελευταίου έτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να μεταφορτωθούν μαζί με το βιογραφικό σημείωμα αλλά δεν είναι υποχρεωτικές.
 • Αγγλική προϋπόθεση
 • Προσωπικό δοκίμιο
 • Βιογραφικό σημείωμα / Συνέχιση
 • Σύμβουλος ή επιστολές σύστασης καθηγητή
 • Συνέντευξη βίντεο
 • Οι αιτήσεις που δεν έχουν υποβληθεί ή δεν έχουν καταγραφεί σωστό σκορ SAT / ACT δεν θα ληφθούν υπόψη.

Κατά την κρίση της Επιτροπής Εισδοχής, μπορεί να απαιτηθούν προσωπικές συνεντεύξεις για την εξέταση της υποτροφίας.


Δίδακτρα και υποτροφίες

Δίδακτρα και αμοιβές

Οι φοιτητές θα πληρώνουν τα δίδακτρα και τις αμοιβές του πανεπιστημίου όπου διαμένουν κάθε χρόνο.

Κατά το τέταρτο έτος, οι φοιτητές θα πληρώσουν ανάλογα με την τοποθεσία του πανεπιστημίου που επιλέγουν να παρακολουθήσουν.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα δίδακτρα και τα έξοδα και τα έξοδα διαμονής σε κάθε ίδρυμα για το πρόγραμμα WBB. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα τέλη και τα έξοδα υπόκεινται σε αλλαγές.

Ετος

* Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του κοιτώνα στην πανεπιστημιούπολη


Υποτροφίες

Το WBB είναι για σπουδαστές με εξαιρετικό ακαδημαϊκό ρεκόρ. Έτσι, δημιουργήθηκαν αρκετές υποτροφίες για να αναγνωριστούν τα επιτεύγματα των μαθητών. Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αυτόματα για υποτροφίες βάσει της ακαδημαϊκής τους αξίας και άλλων επιτευγμάτων. Δεν υπάρχει ανάγκη υποβολής ξεχωριστής αίτησης υποτροφιών.


Δάνεια

Όλοι οι σπουδαστές με ευρωπαϊκή ιθαγένεια που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα World Bachelor in Business μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ειδικό δάνειο με μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Διαβάστε Λιγότερα
Μιλάνο , Λος Άντζελες + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη