Διεθνές Προπτυχιακό Πρόγραμμα (IUP) στη Χημεία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Η IUP στη Χημεία παρέχει στους φοιτητές διεθνών προπτυχιακών σπουδών που σπουδάζουν σε μικρό μέγεθος τάξης περίπου 30 φοιτητών με προσωπικό επιβλέποντα για την επίβλεψη της ακαδημαϊκής προόδου και Πρόγραμμα διδασκαλίας που εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον, διαλέξεις υποστηριζόμενες από μαθήματα και εργαστήρια μικρής ομάδας, επιλογή μαθήματος επιλογής χημείας και ερευνητικές εγκαταστάσεις όπως AAS, UV-Vis, DTA-TGA, Ηλεκτροφόρηση, Ποτενσιόμετρο, Βόμβα θερμιδόμετρο , GC-MS, HPLC, Η-ΝΜΚ, IR, UV-VIS, TLC σαρωτή και ηλεκτρονικό μικροσκόπιο μετάδοσης (TEM).

Η ευημερία των σύγχρονων κοινωνιών βασίζεται εν μέρει στα μεγάλα επιτεύγματα της Χημείας. Η πρόοδος σε αυτόν τον κλάδο επιτρέπει καινοτομίες στην ιατρική, τη γεωργία, την ενέργεια και σχεδόν σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους της βιομηχανίας και τα υλικά για καθημερινή χρήση. Με αυτό, η χημεία συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Όραμα και Αποστολές

Η Chem-UGM έχει το όραμα να είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα Χημείας που έχει ηγετική θέση σε εθνικό επίπεδο και αναγνωρίζεται διεθνώς για την εκπαίδευση, την έρευνα και τις κοινοτικές υπηρεσίες και είναι ικανό να παράγει εξαιρετικούς πτυχιούχους που είναι σε θέση να ανταγωνίζονται με τους εθνικούς και διεθνείς ομολόγους τους. Για να επιτύχει αυτό το όραμα, η Chem-UGM δημιούργησε τις αποστολές ως εξής:

 1. Να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του συστήματος Χημικής Εκπαίδευσης ώστε να καταστεί δυνατή η διδασκαλία και η διαδικασία μάθησης για την παροχή αποφοίτων με διεθνή ποιότητα.
 2. Να δημιουργηθεί μια σωστή ατμόσφαιρα για τη στήριξη της διεθνούς βασικής έρευνας για τη θεμελιώδη και εφαρμοσμένη χημεία, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας για την ευημερία της κοινότητας.
 3. Να συνεχίσει να βελτιώνει και να ενισχύει τη συνεργασία με βιομηχανίες, κυβερνήσεις και διεθνή κόμματα.

Στην πραγματοποίηση του οράματος και των αποστολών, το Τμήμα Χημείας διοργανώνεται από πρόεδρο και γραμματέα του τμήματος. Υποστηρίζεται επίσης από 46 ακαδημαϊκά στελέχη συγκεντρωμένα σε πέντε τομείς σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των επιστημών της ζωής, των βιομηχανικών επιστημών, των περιβαλλοντικών επιστημών, των επιστημών των υλικών και της θεωρίας και της υπολογιστικής χημείας, οι οποίες κατανέμονται σχεδόν ομοιόμορφα σε έξι εργαστήρια που είναι το πρώτο έτος, οργανικά, αναλυτική, φυσική και υπολογιστική χημεία. Τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με διεθνή πρότυπα σύγχρονων οργάνων για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της έρευνας της χημείας.

Διδακτέα ύλη

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών για το 2011, η Chem-UGM προσφέρει στους φοιτητές 115 υποχρεωτικές ώρες πίστωσης (που περιλαμβάνουν 55 μαθήματα) και περίπου 79 μαθήματα επιλογής (που περιλαμβάνουν 40 μαθήματα). Για να αποκτήσουν το πτυχίο Bachelor στη Χημεία, οι μαθητές πρέπει να συμπληρώσουν 144 μονάδες από θέματα / πειράματα που αποτελούνται από:

 • Υποχρεωτικά μαθήματα (115 μονάδες)
 • Επιλεγμένα μαθήματα (τουλάχιστον 29 μονάδες)

Πέντε ομάδες μαθημάτων επιλογής που παρέχονται από την Chem-UGM έχουν ως εξής:

 • Βιοεπιστήμες
 • Βιομηχανική χημεία
 • Περιβαλλοντική χημεία
 • Χημεία υλικών
 • Θεωρία και υπολογιστική χημεία

Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιάζεται με βάση μια περίοδο μελέτης 4 ετών. Το ακαδημαϊκό έτος του πρώτου εξαμήνου ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το δεύτερο εξάμηνο ξεκινά στις αρχές Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ίδιο χρόνο.

Απαιτήσεις εισδοχής

Οι απόφοιτοι του 2018, 2017 και 2016 από:

 • Ανώτερο Λύκειο ή
 • A-Level ή
 • Διεθνές απολυτήριο

Διαδικασίες εισαγωγής

 1. Εγγραφείτε για έναν λογαριασμό εφαρμογής.
 2. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης και ανεβάστε τα απαραίτητα έγγραφα (ελάχιστο 150 kb και μέγιστο 800kb).
 3. Καταβάλλετε το μη επιστρεπτέο τέλος αίτησης μέσω του συστήματος πολλαπλών πληρωμών της Τράπεζας Mandiri, BNI, BRI, BSM, ή BTN όπως ζητήθηκε.
 4. Εκτύπωση της φόρμας αίτησης, εάν δεν μπορείτε να εκτυπώσετε τη φόρμα αίτησης ή η ηλεκτρονική σας εφαρμογή αποτύχει, επικοινωνήστε μαζί μας.
 5. Η κάρτα εισόδου μπορεί να εκτυπωθεί τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία δοκιμαστικής εισαγωγής.

Διασφάλιση ποιότητας

Για την εξασφάλιση προγραμμάτων ποιότητας, το προπτυχιακό πρόγραμμα αξιολογείται τακτικά από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπιστεύσεων Ανώτατης Εκπαίδευσης (BAN PT) με βαθμό «Α». Τον Οκτώβριο του 2009, αξιολογήθηκε επίσης από το Πανεπιστημιακό Δίκτυο ASAAN QA. Επιπλέον, και οι δύο M.Sc. και Ph.D. τα προγράμματα επιτυγχάνουν επίσης την ποιότητα «Α». Το Τμήμα Χημείας είχε κερδίσει διεθνή διαπίστευση από την Βασιλική Εταιρεία Χημείας (RSC) για το προπτυχιακό πρόγραμμα τον Μάρτιο του 2013.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη